Reşat Yiğiz

KALEYİ KAPATIYORDU

İzmir Karşıyakalı Yüksel, 1997-98 futbol sezonunda Batman Petrolspor’un, formasını giydiğinde kalesini de ‘gol’lere kapatmıştı. Batman’da başarılı maçlar çıkaran ve 2. Lige yeni çıktığında konuk ettiği ezeli rakibi Elazığ’ı 1-0’lık skorla yenmeyi başaran Kırmızı-beyazlıların kalecisi Yüksel’di. ‘Panter’ lakaplı  kaleci Yüksel, o maç yaptığı kurtarışlarla maçın kahramanı olmuştu. İşte o zorlu maç öncesinde kaleci Yüksel, objektiflerimize böyle yansımıştı.

VALİ GÜNAYDIN, PETROL’Ü KUTLAMIŞTI

Halen Isparta Valiliği görevini sürdüren Şehmus Günaydın, memleketi Batman’ın 2. Lig temsilcisi Petrolspor’un, hep yanındaydı. 2. Ligde play-off’a kalan Kırmızı-beyazlıların Batman’daki maçına konuk olan Vali Günaydın, o dönemler Şanlıurfa Vali Yardımcılığını yapıyordu. Petrol’ün fedakar futbolcularından Reşit’i kutlayan Vali Günaydın, halen İstanbulspor Teknik Direktörlüğünü yapan Petrol’ün eski kalecisi Yalçın Koşukavak’’ın da fotoğrafta yer aldığı 16 Mayıs şehir stadındaki maç öncesinden bir manzara.

BAŞKAN’A AHDE-VEFA

1998 Yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Batman eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök, aynı zamanda Turuncu-Mavili ekibin tutkunuydu. Görevi başında yaşama veda eden merhum Gök’e, Belediyesporlu futbolcular da anlamlı bir pankartla 16 Mayıs şehir stadına çıkmıştı.

TARAFTAR HER YERDEYDİ

Batman Petrolspor’un 2. Ligde iddialı olduğu dönemde Batmanlı futbolseverler deplasman kaçırmazdı. Ağrı, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa deplasmanlarına takımı yalnız bırakmayıp, çıkarma yapan Kırmızı-beyazlı ekibin fanatik taraftarları, tribünleri doldururdu. İşte 1997-98 futbol sezonunda Batman Petrol’lü taraftarlar, komşu il Siirt’in cezalı oluşu nedeniyle Muş stadında tribünleri böyle doldurmuştu.

Editör: TE Bilişim