Reşat Yiğiz

1973-74 FUTBOL SEZONU
1973-74 Futbol sezonunda Batman’ın 4 amatör takımı, şampiyonluk için mücadele ediyordu. Hemen her sezon Petrolspor’un ipi göğüslediği o dönemlerde, Kırmızı-beyazlı ekip ile Batman Gençlik arasında maçlar çekişmeli geçerdi. İşte 1973 yılında Türkiye Petrolleri stadında Petrolspor ile Batman Gençlikspor maçı öncesi bazı futbolcuların çektirdikleri maç hatırası. “İhsan Bedük, İbrahim Gör, (Ayaktakiler). Metin Alptekin ve Sedat Özsümer (Oturanlar).”

YERLİ PETROLSPOR!

Bir dönemlerin TPAO Bölge Müdürü Fikret Yöndem’in Kulüp Başkanlığını yaptığı yıllarda Batman Petrospor’un kadrosunun tamamı yerli futbolcular oluşturuyordu. Muammer Aygül’ün Teknik Direktörlüğünü yaptığı Kırmızı-beyazlılarda Selami Büyükyapıcı, Kaplan Kaplan, Yüksel Kurt ve İsmail Özel de yöneticiydi. İşte Petrol’ün 1992-93 yerli futbolcu kadrosu; “Muammer Aygül, İsmail Büyükyapıcı, Okan Atalay, Hayrettin Aktan, Metin Şimşek, Fikret Yöndem, Mehmet Sevim, Kaplan Kaplan, Burhan Bağcı, Sait Baymaz, Yüksel Kurt ve İsmail Özel (Ayaktakiler), Çetin (Masör), Ahmet Türel, Salih, Faris, Selman ve kaleci Resul. (Oturanlar)”

PETROL, KOLEJ GİBİ EKİPTİ

1986 Yılında profesyonelliğe başlayan ve ilk Teknik Direktörlüğünü merhum Uğur Yıldırım’ın yaptığı Batman Petrolspor,  kolej ekibini andırıyordu. 1987-88 sezonunda Kırmızı-beyazlı ekipte forma giyen bazı futbolcular; “Kaleci Zeki, Selman, Ekrem, Şahabettin, Mehmet Sevim ve kaleci Resul.”

EMEKTAR SAHANIN TOPRAK ZEMİNİ

Batman’ın 70 yıllık futboluna ev sahipliği yapan Türkiye Petrolleri sahası, toprak zeminli olduğu dönemlerde toz ve çamur demeden futbolcular, formalarını terletirdi. 80’li yılların sonuna kadar resmi müsabakaların oynandığı TP stadında, maçın bitimine bekleyen Petrollü futbolcular, objektiflerimize böyle yansımıştı. O dönemlerde TÜPRAŞ Batman Rafinerisinin TCC kulesi de petrol şehrinin sembolüydü.

Editör: TE Bilişim