Reşat Yiğiz

GÜNEY GENÇLİK FIRTINASI

1975 Yılında dönemin Batmanlı gençlerin kurduğu Güney Gençlikspor Kaymakamlık turnuvalarının yanı sıra ilçe takımlarının turnuvalarında da kupaları rakiplerine kaptırmıyordu. İşte 1974 yılında Türkiye Petrolleri sahasında Kurtalanspor’u konuk eden ve maçtan 3-2’lik skorla ayrılan Güney Gençlikspor’un kadrosu : “Mecit Kanağı, Aydın, Şefik Genç, Yakup Yaray, Ekrem Göker, Recep Bulut (Ayaktakiler), Beşir, Ekrem, Şuayip, Yaşar Sessiz ve Bedir Gör (Oturanlar).

EML STADINDA SİLVAN’I YENEN EKİP

70’li yıllarda Batman’da maçların oynandığı iki stad vardı. Biri TPAO, diğeri ise EML stadıydı. Toprak zeminli sahada zor şartlarda top koşturan dönemin Batmanlı gençlerinin kurduğu Güney Gençlikspor, ilçe takımlarını dize getiriyordu. Silvan karmasını, EML stadında 4-2’lik skorla deviren Batman Gençlikspor’un 1975 yılındaki kadrosu ; “Mecit Kanağı, Recep, Ekrem, Ekrem Göker, Beşir, Yakup Yaray, (Ayaktakiler). Şefik Genç, Yaşar Sessiz, Ekrem, Aydın ve Muhittin Kılıcıkan (Oturanlar).”

BELEDİYE AMATÖR ZİRVEDEYDİ

Batman Belediyespor’un eski golcüsü Yusuf Gönül’ün bir dönemler antrenörlüğünü yaptığı Batman Belediyespor amatör ekibi, 1. kümede hep zirveye oynadı. Altyapısında yetişen gençlerin profesyonel takıma kadar yükseldiği Turuncu-Mavili ekibin amatör ekibi de Belediyespor’un profesyonel ligden çekilmesiyle lağvedilmişti. İşte Gönül’ün başında olduğu Belediyespor amatör takımının eski kadrosu.

AYDINKONAK, AMATÖR ŞAMPİYONUYDU

Batman amatör takımlarından Aydınkonakspor, bir dönemler Batman amatör kümede şampiyon oldu. Aktif futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapan Mecit Kanağı’nın çalıştırdığı Aydınkonak, tecrübeli futbolcularla şampiyonluk ipini göğüslemişti. Memduh, Nizamettin ve Ekrem gibi tecrübeli futbolcuların forma giydiği Aydınkonak şampiyon olduğunda 16 Mayıs Şehir stadında futbolseverlerin karşısına çıkmıştı. İşte bir dönemler Batman amatör kümenin şampiyonu olan Aydınkonak ekibi.

KÖKLÜ EKİP YEŞİLTEPE

Yeşiltepespor, Batman amatör kümenin köklü kulüplerden. Uzun süredir Başkanlığını Reşat Gülsever’in yaptığı Yeşiltepespor, sıkıntılı günler geçirmesine rağmen Batman amatör lige tutunmasını bildi. Sait Turan, Ahmet Demir, Sultan Yılmaz, Murat Karaalp’ın yıllar önce forma giydiği Yeşiltepe’nin kaptanlığını da eski Petrolsporlu Kenan Köylü yapmıştı. İşte Aydınkonak sahasının amatör müsabakalara açıldığı ilk yılındaki Yeşiltepe’nin iddialı ekibi.

Editör: TE Bilişim