Reşat Yiğiz

MERHUM AYHAN IŞIK

Batman Belediyespor’u iç saha maçlarının yanı sıra deplasmanlarda da yalnız bırakmayan futbolsever simalardan biri de Ayhan Işık’tı. 2009 Yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşüp aramızdan ayrılan merhum Işık, Batman Petrolspor’un maçlarında açık tribünde taraftarlar arasında yerini alırdı. İşte 1999-2000 sezonunda Işık’ın objektiflerimize tebessüm ettiği o kare.

EMEKTAR SAHA KİMİ KONUK ETMEDİ Kİ!

34 Yıldır resmi müsabakaların oynandığı 16 Mayıs şehir stadında unutulmaz konserler de verildi. Eski sanatçıların konser verdiği şehir stadına konuk olan sanatçılar, anlamlı kampanyalara da destek veriyordu. ‘Çocuk felci’ aşısına yönelik tişörtleri giyen sanatçı topluluğunu izlemek için binlerce kişi o konsere akın etmişti. Maçlar kadar konserlerin de verildiği mekanın başını emektar saha çekti.

AÇIK TRİBÜN KAPALIYI ARATMAZDI

Batman’ın 57 yıllık kulübü olan Petrolspor, PTT 1. Lige çıktığında 16 Mayıs şehir stadının tribünlerinde yer kalmazdı. 7000 Seyirci kapasiteli stadın, kapalı tribünü kadar açık tribünde dolup taşardı. Sahasında grubun iddialı ekibi Elazığ’ı 2-1’lik skorla deviren Kırmızı-beyazlı ekibin başarılı orta saha elemanlarından Faruk ve Meriç’in forma giydikleri o müsabakadan bir kare.

PETROL’DEN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

Mazisi başarılarla dolu Batman Petrolspor’da futbolcular kadar Teknik heyet de yöneticiler de değişti: TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeyken daha çok bünyesinde yetiştirdiği futbolcularla mücadele eden Kırmızı-beyazlı ekipte Teknik Direktör Muammer Aygül, belli aralıkla çalıştırdığı takıma bekleneni verememişti. Teknik Direktör Aygül, yönetici Kaplan Kaplan, antrenör Hayrettin Aktan ile yedek olan bazı futbolcuların bir maçta karelerimize yansıyan anı.

HERKESİN KONUŞTUĞU TAKIMDI

2. Ligde mücadele ettiğinde kadrosuna Diyarbakırspor’un eski golcüsü Şehmus, Siirtli Recep, Bitlisli Faruk, Sakaryalı Okan, Elazığlı Mehmet Kaplan, Ankaralı Veysel ve kaleci Mehmet Talaş gibi yıldız futbolcuları bulunduran Petrol, herkesin konuştuğu ekipti. İşte 16 Mayıs şehir stadında Kaptan Faruk, kesilen kurban kanını alınlarına sürüp maça çıktıkları an objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim