BATMAN’DA 400 MUHTAR ADAYI
30 Mart seçim kampanyasına renk katan muhtar adayları, aday oldukları semtlerde gündüz-gece demeden yapacakları çalışmaları seçmene anlatıyor. Tilmerç ve Korike köyleri de Batman’ın yeni mahalleleri olarak statü kazanmasının ardından kent merkezinde semt sayısı 40’tan 12’ye yükseldi. Muhtarlık maaşının 871 TL’ye çıkmasıyla birlikte bu yıl yörede muhtarlık görevine talipli olanların sayısında da ciddi artış oldu. Batman’da her mahalleye ortalama 10 muhtar adayının talipli olması seçmenlerin de dikkatini çekiyor. Mahalleler de eksikleri tespit eden bazı muhtar adayları seçmenlere taziye evinden parka, altyapıdan yeşil alanlara dek farklı proje vaadinde bulunuyor.



ATMACA; “MEYDAN HİZMETE SUSADI”
Batman’ın Meydan mahalle muhtarlığına aday olan Erdoğan Atmaca, hizmetlerin yeterli yansımadığı semtinin sorunlarını çözmeye hazır olduğunu ifade etti. Kent merkezinin eski semtler arasında bulunan Meydan’a, hizmetlerin yansımamasından yakınan Atmaca, şöyle konuştu; “Yıllardır mahalleyi yöneten muhtarların hizmetleri ortada. Eğer Meydan mahallesine yeterli düzeyde hizmetler yansımış olsaydı, taziye evi de parkları da yeşil alanları da olurdu. Meydan hizmetlere susamış bir mahalledir. Seçim kampanyasında bana her türlü desteği veren, yanımda olan Meydan mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. Seçildiğimde mahallemin öncelikli sorunlarına çözüm bulacağım.”



KOLALDIRAN; “19 MAYIS HİZMETLERE LAYIK”
19 Mayıs mahalle muhtar adayı Mehmet Kolaldıran, üçüncü dönem muhtarlığına hazırlandığı kenar mahalle ‘19 Mayıs’ın hizmetlerin en iyisine layık olduğunu belirtti.
İki dönemdir muhtarlık görevini sürdürdüğü 19 Mayıs’ta yeşil alan ile park sayısının arttırılması için proje getirdikleri Belediye’den tam destek aldıklarını da dile getiren Kolaldıran; “19 Mayıs’ın nüfusu her geçen gün artıyor. Çay mahallesi ile birlikte çevrede köy ve mezralardan sürekli göç alan semtleriz. Semt sakinlerinin desteğiyle bir dönem daha 19 Mayıs’a hizmet vermek istiyorum. Seçildiğimde başladığımız bazı projelerin de devamını getirmeyi hedefliyorum” dedi.



ADSAN; “YORULMADIM”
35 Yıllık muhtarlık görevinde yorulmadığını belirten Şirinevler mahalle muhtarı Remzi Adsan, bir dönem daha görev yapmayı planladığını söyledi. Şirinevler mahalle muhtarlığına talipli olan ve muhtar adaylarına da ‘başarı’ dileyen Adsan, şöyle konuştu; “Tam 8 dönemdir yaptığım muhtarlık görevimde hiç yorulmadım. ‘işleyen demir, pas tutmaz’ misali hep çalıştım. Mahallemdeki seçmenlerin sorunlarını dinledim. Tüpraş Batman Rafinesindeki yeraltı yakıt meselesinde sorun yaşayan Şirinevler’in bazı sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Muhtarlık süresi için 40 yıllık bir hizmet süresi planlamıştım. Bu hedefi; önümüzdeki seçimde yakalayacağıma eminim.”



Memiş; “Yeni mahalle’nin çehresi değişecek”
Yıllardır çalıştığı Tarım, Hayvancılık ve Gıda İl Müdürlüğü’nde tek hayalinin Yeni mahalleye ‘muhtar’lık görevinin yapmak olduğunu söyleyen Rızkettin Memiş; “Seçildiğimde Yeni mahalle’nin çehresi değişecek” dedi. Önceki adaylığı döneminde de Yeni mahalleye getirmeyi planladığı bazı projeleri semt sakinleriyle paylaştığını ifade eden Memiş; “Her şeyden önce Yeni mahalleyi yaşanabilir ve huzurlu bir semt haline getireceğim. Görev yaptığım Tarım teşkilatındaki tecrübelerimi de muhtarlık görevine yansıtacağım. Ağaç sayısının yok denecek kadar az olduğu Yeni mahallenin tüm cadde ve sokaklarına fidan dikeceğiz. Modern bir taziye evinin de mahalleye kazandırmasına çalışacağım. Bu kez semt sakinlerinin desteğiyle Yeni mahallenin muhtarlığına talibim” diye konuştu.



Fırat; “Sağlık’ta hizmetler konuşulacak”
Batman’ın Sağlık mahalle muhtar adayı Mehmet Arif Fırat, hizmetleriyle konuşulacağını söyledi. Sağlık semtindeki seçmenlerin desteğini beklediğini ifade eden muhtar adayı Fırat, şöyle konuştu; “Şimdiden başka muhtar adayları gibi birçok vaad de bulunmak istemiyorum ama seçildiğimde daha çok hizmetler ile projelerim konuşulacak. Park, yeşil alan ve enerjiyi kesintilerinin sık sık yaşandığı Sağlık mahallesinde köklü ve kalıcı hizmetlere yönelik hazırladığım bazı projelerimi de seçime az bir süre kala açıklayacağım. Muhtarlığa aday olduğumu duyan seçmenlerin bana verdikleri destek ve ilgilerine teşekkür ediyorum.”



Şafak’ta ‘Ören’ var!
Batman’ın Şafak mahalle muhtarlığı için adaylığını açıklayan Şemsettin Ören, semt sakinlerinin desteğiyle Şafak’ın gerçek kimliğine kavuşacağını belirtti. 10 bin nüfuslu Şafak mahallesinin sorunlarının çözümü konusunda seçmenlere söz veren Ören; “Şafak mahallesinde doğdum. Halen Batman’ın bu şirin semtinde oturuyorum. Şafak’ın belli başlı sorunları var. Bu sorunlarının ne olduğunu biliyorum. Seçildiğim taktirde Şafak’taki eksiklikleri bir bir gidereceğim. Taziye evi, park ve yeşil alan projelerine yöneleceğiz. Ayrıca yol ve aydınlatma lambalarının artırılması içinde kurumlarla diyalogda olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim