** Ligde 6 haftadır galibiyeti unutan Batman Petrolspor, ilk yarının son maçında taraftarın yüzünü güldürdü. Kırmızı-beyazlılar, 10 kişi kalmasına rağmen oyundan kopmadı ve uzatma dakikalarında Orhangazi’yi devirerek, önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı.

6 HAFTALIK ÖZLEM
3. Lig 2. Grupta ilk devrenin son maçında Bursa-Orhangazi karşılaşmasında Petrolspor, 6 haftalık galibiyet özlemini sonlandırdı. Karşılaşma öncesi teknik heyet ve futbolcular bir araya gelerek galibiyet andı içti. Teknik Direktör Durmuş Ali Çolak, yardımcıları, yedek futbolcu ve ilk 11’de forma giyen futbolcuların kenetlenme görüntüsü taraftara da olumlu yansıdı. Takımdaki motivasyon, galibiyetin habercisi gibiydi.


OYUNA YERİNDE MÜDAHALE ETTİ
Kırmızı-beyazlı ekibin teknik patronu Durmuş Ali Çolak, yaptığı değişikliklerle oyunun kaderini değiştirdi. İkinci yarıda Onur, Muhammed Kalkan ve Coşkun Korkmaz’ı oyuna dahil eden Çolak, değişikliğin farkını kısa sürede takıma yansıttı. 48. Dakika boyunca rakibi karşısında 10 kişi mücadele eden Petrol, oyundan kopmadı.

48 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADILAR
Orhangazi maçının ilk yarısını 1-0 önde kapatan Petrol, ikinci yarının hemen başında Şemsettin’in, Orhangazili Tahir’i düşürmesiyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltı atışı da kazanan rakip, skora dengeyi getirdi. 68. Dakikada da rakibin öne geçmesiyle 16 Mayıs şehir stadı buz kesti. Ancak oyuna sonradan giren futbolcular, performanslarıyla gidişatı olumluya döndürdü.

ALKIŞLAR ONLARA
Orhangazi maçında Petrollü tüm sporcular canla-başla mücadele etti. Ancak oyuna sonradan dahil olan Coşkun attığı iki golle takıma hayat verdi. Orta sahanın çalışkan ismi Muhammed Gönülaçar da iki asistle galibiyette önemli rol aldı. Maçın son bölümünde oyuna giren tecrübeli futbolcu Muhammed Kalkan da hırsıyla takıma güç kattı. Takımın golcüsü Hasan Ahmet ise performansı ve golleriyle takımın vazgeçilmez futbolcusu olduğunu bir kez daha kanıtladı.


DEVREYİ 14 GOLLE KAPATTI
Petrol’ün tecrübeli golcüsü Hasan Ahmet Sarı, ligin ilk devresinde attığı 14 golle takımını sırtlayan isim oldu. Kırmızı-beyazlıların ligde attığı 24 golün 14’ünü kaydeden Hasan Ahmet, forma giydiği 16 maçta rakip takımların korkulu rüyası oldu. Orhangazi maçında da fileleri havalandıran Hasan Ahmet, son yıllarda takıma transfer edilen en iyi forvetler arasına girmeyi başardı.

Editör: TE Bilişim