Ligde kurtuluş mücadelesi veren Batman Petrolspor, geçtiğimiz hafta sonu Soma deplasmanından aldığı 1 puan ile umutlarını sürdürdü. Ligin ikinci devresi ile birlikte iyi bir çıkış yakalayan Kırmızı-Beyazlı ekip, bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü ekibi Darıcaspor ile karşılaşacak.

Küme düşme potasından çıkma hesabı yapan ekibimiz artık telafisi olmayan karşılaşmalara çıkıyor. Haftalar geçtikçe lig daha da zorlaşıyor... Yeni bir takım hüviyetinde olan ve ikinci devre ile birlikte 8 puanı hanesine yazdıran Petrolspor, alacağı galibiyetle üst sıralara doğru tırmanacaktır.

Soma maçında izlediğim Petrol’ü teknik açıdan değerlendirecek olursak;

Kaleci Cihan, müsabakada hatalı bir gol yemesine rağmen, maç boyunca 3 net gol pozisyonu çıkardı ve kalesinde güven veriyor. 

Defans Mazlum, Berkay ve Fatih üçlüsünden oluşuyor. Sağlam tek top ve hata yapmadan oynayan defans rakibin ataklarını savuşturarak olası gol pozisyonlarını önledi.

Orta sahada Buğra top tekniği çok iyi olmasına ve çabuk adam eksiltmesine rağmen topsuz alanda oynamıyor.  Ardahan ve Okan Toprak ise oyunlarını biraz daha geliştirerek daha canlı oynamaları gerek. Orta sahada tek başına oynayan Sabahattin Usta’nın hala form tutmadığını gözlemledim. Gerçek bir Sahabattin’in bu takıma neler katacağını biliyoruz.

Takımın ofansif ve hücum yönünden zayıf olduğunu gördük. Her pozisyonda topla buluşan ve rakibine kaptıran Ahmet agresif hareketleri ile takım arkadaşlarını oyundan düşürdüğünü gözlemledim. Sol kanatta Ali Kemal çok süratli, ancak bir o kadarda topla oynaması neticesinde takımın hücum hattını eksik bırakıyor.

Müsabaka boyunca Ahmet Güven, Ali Kemal ve Ardahan’ın hakeme aşırı itirazları takımı geriyor.  Teknik heyetin buna bir çare olması gerekmektedir. Zira takımın 10 kişi kalması neticesinde alınacak olan bir mağlubiyetin telafisi zor olacaktır. Takımdan kimsenin üstünlüğü yok...

Ayrıca, takımın atmış olduğu 3 golün de duran toplardan olmasına dikkat çekmek istiyorum.  Takımımız kora kor mücadele ediyor ama ligin dibinde yer aldığı için stres ve baskıdan dolayı girilen pozisyonları ve takım oyununu sahaya sergileyemiyor.  Her şeyden önemlisi ilk devre boyunca kaybeden bir takımdan kaybetmemeyi öğrenen bir takıma hüviyeti kazanan Petrolspor’u kutluyorum.

Tüm sporseverleri Cumartesi günü oynanacak Batman Petrol-Darıca Gençlerbirliği maçında desteklemeye davet ediyorum.

Editör: TE Bilişim