** TOKİ’nin Batman’da yapacağı 3 bin kişilik spor salonu yatırımını askıya alması tepkilere neden olurken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın seçim bölgesi Samsun’daki spor tesisleri dikkat çekiyor. Bazı sporseverler; “Yatırımlardaki fark ortada” diye yakınıyorlar.


“BATMAN ÜVEY EVLAT MI?”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Samsun’a yaptığı spor tesisleri diğer illeri kıskandırıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in seçim bölgesi Batman’da sadece bir gençlik merkezi inşaatı yapılırken, Spor Bakanı Suat Kılıç’ın seçim bölgesi Samsun ise spor yatırımlarına doydu. TOKİ, Samsun’a statlarla birlikte olimpik yüzme havuzları, tenis kortları, buz hokeyi spor salonu, okçuluk tesisi, atış poligonu gibi tesisler de inşa etmeye hazırlanıyor. Samsun ve ilçelerine yapılan tesislerin Batman’da görülmediğini belirten sporseverler; “Maliye Bakanının seçim bölgesinde bir gençlik merkezinin inşaatı yapılırken, Samsun’un ilçelerinde dahi yeni spor salonları yapıldı. Batman ile Samsun arasında spor tesisleri yatırımlarındaki fark gözler önünde. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, spor yatırımları konusunda Bakan Kılıç’la görüşüp hizmetlerin eşit bir şekilde yapılmasını bekliyoruz. Batı ile Doğu arasındaki fark hizmette gözler önünde” diye konuştular.


İŞTE SAMSUN’A YAPILACAK TESİSLER

TOKİ, Samsun’a 33 bin seyirci kapasiteli stadın da yer aldığı modern spor komplesi inşa edecek. Böylelikle iç saha maçlarını 19 bin seyirci kapasiteli 19 Mayıs Stadı’nda oynayan Spor Toto Süper Lig ekibi Samsunspor, konuklarını modern tesislerde ağırlayacak. Samsun’a yapılacak spor kompleksinde ayrıca 2 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi spor salonu, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 100 odalı kamp eğitim merkezi, kapalı atış poligonu, kapalı okçuluk tesisi, seyircisiz kapalı atletizm salonu, 8 adet çok amaçlı antrenman salonu, 3 adet 500 seyircili spor salonu ve 4 katlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası da Samsun’da yapılacak komplekste yer alacak. Öte yandan TOKİ’nin Batman’da yapacağı spor kompleksinde yer alan 3 bin kişilik spor salonunun da iptal edilmesi tepkilere neden oldu.

Editör: TE Bilişim