** Hafta sonu konuk ettiği Maltepe’yi dağıtan Batman Petrolspor, en son 2008’de 5-1’lik skorla kazanmıştı. Kırmızı beyazlılar bu sezon 9 hafta geride kalırken topladığı 15 golle 15 puanı topladı. Teknik heyetin hedefi artık istikrarlı sonuçlar almak…

 

5 SEZON SONRA…
Batman Petrolspor’un, Pazar günü Maltepe’yi 5-1’lik skorla geçmesi taraftarın yüzünü güldürdü. Kırmızı-beyazlılar, 5-1’lik galibiyeti en son 2008 yılında Kilis Belediye karşısında almıştı. Petrolspor, Hasan’ın attığı dört gol ve Coşkun’un golüyle yıllar sonra taraftarına farklı galibiyet sevinci yaşattı.

‘BİRİZ’ GÖRÜNTÜSÜ

Petrolspor’un attığı beş golde futbolcular, önce taraftarı selamladı ardından da yedek kulübesindeki takım arkadaşları ve teknik heyetle golleri kutladı. Kadroya girmeyen Kırmızı-Beyazlı ekibin futbolcuları, tribünde takım arkadaşlarını aileleriyle birlikte destekledi, atılan golleri ayakta alkışladılar.



YÜKSEK MÜCADELE

Kırmızı-beyazlılar, ligin diğer maçlarına göre Maltepe karşısında daha çok mücadele etti. Ayağında fazla top tutmayan ve çabuk toplarla ileriye çıkan Kırmızı-Beyazlı ekipte futbolcular, aut çizgisine kadar mücadeleyi bırakmadı.  Kırmızı-Beyazlı ekipte Teknik Direktör Adnan Şentürk ve ekibinin, istediği mücadele ve çabuk toplarla ileriye çıkma taktiği Maltepe maçında görüldü.



KIRAN KIRANA MÜCADELE

Batman Petrolspor’da kadro geniş olunca futbolcular da kıran kırana mücadele ediyor.  Sakatlığının ardından yeniden yeşil sahalara dönen Kırmızı-Beyazlı ekibin tecrübeli futbolcusu Fatih Şerifoğlu, Maltepespor’un file bekçisi Emre Aydın ile girdiği ikili mücadele gazetemizin spor servisinin objektiflerine böyle takıldı.



MAÇIN ADAMI

Maçın adamı dört golle rakip fileleri havalandıran Hasan Ahmet Sarı’ydı. Karşılaşmada golcü Hasan estetik gollerin yanı sıra son golü de zorlanmadan attı. Emre Yüce’nin ortasında kaleci Emre ve savunmayı geçen topa dokunan Hasan, kariyerinin en rahat gollerinden birini attı. Hasan, Maltepe maçında attığı dört golle  bu sezon gol sayısını 9’a yükseltti. Dört golle maça damga vuran Hasan, attığı gollerde Galatasaraylı Drogba’nın gol sevinciyle dikkat çekti.


NAZARA GELDİ

Haftalar sonra ilk 11’de sahaya çıkan Güven, 83. dakikada girdiği pozisyonda sakatlandı. İyi bir performans gösteren Güven’i sakatlığının ardından takım arkadaşları yalnız bırakmadı. Galibiyetin ardından futbolcular, soyunma odası önünde sedyede buz tedavisi yapılan Güven’e koşarak ‘geçmiş olsun’ dediler.


ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI

Batman Petrolsporlu futbolcular, Maltepe maçının ardından önce taraftarı önünde coştu, ardından da soyunma odasında şampiyonluk şarkıları söyledi. Kırmızı-Beyazlı ekibin futbolcuları; “Taraftarın farkı sahaya yansıdı. Çünkü taraftarımız bizi zor maçımızda yalnız bırakmadı.  Bundan sonraki haftalarda herkes Batman Petrolspor’un çıkışını konuşacak. Biz iyi şeylerle konuşulmak istiyoruz. Bunun da elimizde olduğunu biliyoruz. Bu taraftara şampiyonluk sözümüz var. Deplasmanda da şeytanın bacağını kıracağız” diye konuştular.

 

“Ekibi kutluyorum”

Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın, farklı galibiyete imza atan ekibini kutladı. Akın, şunları söyledi; “Lige maalesef iyi bir başlangıç yapamamıştık. Takımımız kaliteli sporculardan oluşan tecrübeli bir ekip. Önümüzde uzun bir süre var. Alınan her puanın büyük bir önemi vardır. Birlik beraberlik içinde Batman'ın bütün katmanlarıyla el ele vererek centilmenlik kuralları çerçevesinde Petrolspor’u hak ettiği yere getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bize bol gollü bir galibiyet yaşatan  yönetim kurulu başta olmak üzere teknik heyet ve futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Karşılaşmada emeği geçen Batmanlı sporseverlere teşekkür ediyorum.”

 

Ara vermeden idman!

Maltepe galibiyetiyle moral bulan Kırmızı-beyazlılar, deplasmanda karşılaşacağı 68 Aksarayspor hazırlıklarına ara vermeden başladı. Dünkü idmana sakatlığı süren Güven dışında tüm futbolcular katıldı. Bu arada gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen takımın tecrübeli futbolcularından Civar Çetin ve Uğur Durmuş'un cezası da tamamlandı.

Editör: TE Bilişim