**Batman Petrolspor yönetimi, Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplandı. 2. Lig planlamasının görüşüldüğü toplantı sonrası açıklamada bulunan Vali Hulusi Şahin; “Mevcut yönetim 2. Lig’de daha iyi temsil ve güçlü mali yapı için görevi devrediyor. Yeni oluşum için istifalarını sundular. Yeni oluşuma 20 Milyon TL bağışla hisse devri yapılacak. 10 veya 11 Mayıs’ta yapacağımız toplantıya Petrolspor’a gönül verenleri bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN VE YÖNETİM İSTİFASINI SUNDU
Petrolspor’un 2. Lig yapılanması nedeniyle Vali Hulusi Şahin başkanlığında kulüp yöneticilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Yeni kararlar sonrası Vali Hulusi Şahin, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mevcut yönetimin görevini tamamladığını kaydeden Vali Şahin; “Mevcut yönetim, yeni ve güçlü bir yönetim kurulması için istifa dilekçelerini verdiler. Kulüp Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri kutluyorum. Petrolsporumuzu şampiyon yaptılar. Başarıda aslan payı elbette yönetimindir” dedi.

“20 MİLYON TL ÖN KOŞUL”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Yönetimin adına kamuoyuna sesleniyorum; Biz görevimizi yaptık bir bayrak yarışı olarak bunu görüyoruz diyorlar. 2. Ligde daha iyi temsil ve ekonomik yapı için kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz diyorlar. Petrolspor’a gönül veren işadamlarımız ve Batman’ın ileri gelenleri bu çağrıya kulak versinler. Yeni bir oluşum için bizimle temasa geçsinler. 10 veya 11 Mayıs tarihlerinde bir toplantı yaparak yeni yönetime talep olacak olan ve projesiyle gelecek olan dostlarımızı dinleyeceğiz. Tabi ki sadece ‘ben Petrolspor’a talibim’ diyenlere bu büyük camia teslim edilemez. Burası bir A.Ş’dir, bir hisse devri olacaktır. En az yüzde 60 hisse devri olacaktır. Karşılığında 20 Milyon lirayı Petrolspor hesabına yatırılmayı ve 2. Lig için kullanmayı taahhüt etmeyi ön koşul kabul ediyoruz. Batman’ın tanınan, bilinen ve temiz isimlerini biliyoruz. Bu kriterlere uyan dostlarımızı 10 ya da 11 Mayıs tarihlerinde yapacağımız toplantıya bekliyoruz.”

“TAKIMIN İSMİ KORUNACAK”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Yeni oluşum, 2. Ligde takımımızı hangi projeksiyonla yönetecek bunu bize sunacaklar. Eğer bu hususta ciddi bir duruş görürsek gönül rahatlığıyla kulübü devredeceğiz. Biz elbette desteklemeye devam edeceğiz ama güçlü bir ekonomik yapı oluşturulmalı. Verecekleri 20 Milyon liraya da bunun nişanesi olacak. Yeni sezon için transferlerin de maliyetlerini karşılamış olacaklar. Sponsorlukla takımın isminin satılmasına da izin vermeyeceğiz. Başka sponsorluklar tabi ki yapılabilir. Yönetim şu anda görevdedir. Yeni bir yönetim oluşana kadar. Sadece yeni oluşuma imkan sağlamak adına bugün istifaları sundular. Başkan ve yönetim kurulunun tamamı gönül ferahlıyla yeni yönetime görevi devredecekler.”

ŞAMPİYONLUK GECESİ 6 MAYIS’TA
Şampiyonluk gecesi ve kutlamalarıyla ilgili de açıklamada bulunan Vali Hulusi Şahin; “6 Mayıs Cuma günü şampiyonluk gecesi düzenleyeceğiz. Gelir amaçlı bir program olacak. Yönetim kurulumuzun davetiyeleri ücretli olacak. Davetiyeler Bin liradan olacak. Bu şekilde şampiyonluk primi ve bazı alacaklarının karşılanmasını bekliyoruz. Daha sonra 8 Mayıs’ta Belediyemizin hazırladığı şampiyonluk konseri var. Hande Yener konsere katılacak. Konser fuar alanında olacak” dedi. Öte yandan Vali Şahin, teknik heyetin göreve devam edip etmemesiyle ilgili soruya da, “Yeni yönetim neye karar verirse o olacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim