**4 Metre yüksekten düşen 6 yaşındaki Yasin Bağata, Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde 35 günlük yaşam mücadelesinin ardından sağlığına kavuştu.

35 GÜN TEDAVİ ALTINDA KALDI
Yüksekten düşen 6 Yaşındaki Yasin Bağata, 35 günlük zorlu yaşam mücadelesini kazandı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi süreci tamamlanan minik Bağata’nın tedavi sürecini yürüten Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz; “Hastamız yoğun bakım ihtiyacı olması nedeniyle Şırnak’tan sevk alındı. Hasta şuuru kapalı akciğer makinesine bağlı olarak yoğun bakımımıza kabul edildi. Kafa içi kanaması ve kırıkları olan hasta çocuk yoğun bakımda en son bilimsel veriler ve teknikler kullanılarak yaklaşık 25 gün akciğer makinesine bağlı olarak takip edildi ve 35 günlük zorlu sürecin ardından hastamız annesinin kucağında sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

“UMUDUMUZU KAYBETMEDİK”
Tedavi sürecinin zorlu geçmesine rağmen umutlarını kaybetmediklerine dikkat çeken Dr. Yavuz, şöyle devam etti; “Hastamızın takibinde zaman zaman çok zorlu süreçler yaşadık, bazen çıkmaza girdiğimizi de hissettik ama hiçbir zaman umut kaybetmeden tedavisine desteğine devam ettik. Sonucunda da bu mutlu tablo ile evine gönderebildik. Hastamızın iyileşmesinde çocuk yoğun bakımda çalışan çocuk hastalıkları uzman doktor arkadaşlarımızın, beyin cerrahi uzmanlarımızın, hemşirelerimizin, fizik tedavi ekibimizin, temizlik ve klinik destek personelimizin büyük katkısı olmuştur. Hastalara en güzel şekilde müdahale edebilmemiz için bu imkanları sağlayan hastane yöneticilerimize ve il sağlık müdürümüze teşekkürlerimizi sunarız.”

“KENDİ ÇOCUKLARI GİBİ BAKTILAR”
Doktor ve hastane personellerinin oğluna kendi çocuklarıymış gibi sahip çıktıklarına dikkat çeken anne Ayşe Bağata ise şöyle konuştu: “Oğlum Yasin düştüğünde yaşayamaz diye çok korkmuştum. Dünyam başıma yıkılmıştı ve çok umutsuzdum. Yasinim Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde akciğer makinesine bağlıydı fakat ona öyle güzel bakılıyordu ki, bu durum umudumu yeşertmişti. 35 günün sonunda sağlıklı bir şekilde oğlumu kucağıma verdiklerinde bana bir dünya bağışladılar. Çocuğumun hayatını önce Allah’a sonra da oğluma bakan başta doktoru Sinan Yavuz’a ve tüm sağlık ekibine borçluyum. Hepsinden Allah razı olsun.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim