*Beslenme ve Diyet Uzmanı Seher Yavuz, Fatih İlkokulunda minik öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması konusunda seminer verdi.

FATİH İLKOKULUNDA SAĞLIKLI
BESLENME SEMİNERİ
Geçtiğimiz hafta içinde kentin en büyük İlkokulu olan Fatih’te öğrencilere seminer veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Seher Yavuz, çok önemli uyarılarda bulundu. Kendi kliniğinde çalışan genç girişimci Diyetisyen Seher Yavuz, Fatih ilkokulu öğrencilerine obezite ve obezitenin neden olduğu hastalıklara dikkat çekti. Çağın hastalığı olan Obeziteye neden olan fastfood ve paketli gıdalarla ilgili bilgilendirme yapan Diyetisyen Yavuz: “Hepimiz paketli gıdaları mümkün olduğunca az tüketmemiz gerekiyor. Tükettiğimiz gıdaların sağlığımızla doğrudan ilgisi var, yiyeceğimiz zaman ise mutlaka paketin arkasındaki etiketi okuyup gıdanın ne içerdiğini incelemeliyiz” dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Seher Yavuz, Fast food gibi sağlıksız beslenme alışkanlıklarının çocuklar üzerinde ne gibi hastalıklara yol açacağını farklı, ilgi çekici videolarla ve kendi anlatımıyla çocuklara aktarırken, sınav döneminde beslenmenin önemi üzerinde durdu.

ÖĞRENCİLERDEN SORU YAĞMURU
Beslenmenin hem enerjiyi, hem konsantrasyonu, hem de stresi nasıl etkilediği konusunda faydalı bilgiler paylaşırken, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması üzerine önemli tavsiyeler verdi. Çoğunlukla soru-cevap şeklinde interaktif olarak ilerleyen seminerde, Fatih öğrencileri akıllarındaki sorulara cevap bulma fırsatı elde ettiler. Okul rehber ve sınıf öğretmenlerinin gözetiminde gerçekleştirilen seminerde öğrenciler bol bol soru sordular. Okul idarecileri, öğrenci sağlığı ile ilgili verimli semineri nedeniyle Beslenme Uzmanı Seher Yavuz’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim