**Seçim kampanyasında hedeflerinin AK Parti’yi baraj altında bırakmak olduğunu belirten Milletvekili Ali Atalan; “Üç alanda da başarılı olduk. Kürtlerin baharı tüm halkları kucakladı” dedi.
HDP’DE HAKLI SEVİNÇ
7 Haziran seçimlerinde Batman’da büyük başarıya elde eden HDP’de yüzler gülüyor. Seçim sonuçlarını değerlendiren HDP Batman Milletvekili Ali Atalan; “Bölgede baraj altında kalan AK Parti olmuştur. Hiç bir halk seçime böyle hazırlanmamıştı. 40 Yıllık bir mücadelenin semeresini kazanan Kürtler artık büyük bir çoğunlukla Meclis’tedir. Kürtlerin baharı tüm halkları kucakladı. Barajı yıktık. Barışı da getireceğiz” dedi.
“BU HALK ÖZGÜRLÜKLERİ HAK ETMİŞTİR”
Milletvekili Atalan, şöyle devam etti; “Bu seçimlerin en önemli kazanımı yüzde 10 barajını aşıp Meclise girmeyi başaran HDP’dir. Halkımızla büyük bir başarıyı kutlayacağız ama siyasi içerikli mesajlarımız olacak. Diyarbakır’daki olay nedeniyle kutlamalarımızı sade etkinliklerle yapacağız. Bu halk özgürlükleri hak etmiştir. Demokratik bir devrimi gerçekleştiren HDP, güçlü bir şekilde Meclis’in yolunu tutmuştur.”

Editör: TE Bilişim