**Yerel seçim startına hazırlanan BDP'de adayların açıklanması sonrasında yönetimde sürpriz değişiklikler yaşanması bekleniyor. 
BATMAN ADAYI AÇIKLANIYOR
BDP’de seçimle birlikte yeni bir süreç de başladı.Belediye başkanlığına aday olmayacağı açıklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in  Ahmet Türk’ün Mardin'den aday olması ile boşalacak DTK Eş başkanlığı'na getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Diyarbakır  Büyükşehir Belediye Başkanı olan Gültan Kışanak, aday olması nedeniyle Eş başkanlık görevinden ayrılmak istediğini parti yönetimine bildirdi; ancak yönetim seçime kadar görevini sürdürmesini istedi. Kışanak ise durumu değerlendirmeye aldı. Batman adayına kesin gözüyle bakılan Sabri Özdemir’in yarın isminin açıklanacağı öğrenildi.

KIŞANAK'IN YERİNE PERVİN BULDAN

Kışanak'ın Eş başkanlıktan ayrılması durumunda bu koltuğa Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın oturması bekleniyor. İmralı heyetinde yer alan Buldan'ın Eş başkanlığına Abdullah Öcalan'ın da olumlu görüş belirttiği ve bu yönlü hazırlık yapıldığı öğrenildi. Parti içi yaşanan kriz sonrası Eş başkanlık görevinden ayrılmak isteyen BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş ise yerel seçimlere kadar görevini sürdürecek. Öcalan'ın yanı sıra parti yönetimi de, Demirtaş'ın mevcut görevini sürdürmesinden yana. Seçimlerde Ağrı'dan belediye başkanlığına aday olması beklenen Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık'ın yerine kimlerin getirileceği ise henüz netleşmedi. Parti grubu ilerideki dönemlerde yapacağı toplantılarla isimleri netleştirecek.

Editör: TE Bilişim