**Beşiri eski Belediye Başkanı Ahmet Çiftçi, Saadet Partisi’nden Batman Belediye Başkan adayı oldu. SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Batman, Balpınar, Kayapınar ve Yücebağ belde Belediye Başkan adaylarını açıkladı.
ÇİFTÇİ, BATMAN’DAN KOPAMIYOR
Yurt dışında yaşayan ve son dönemlerdeki seçimlerde Milletvekilliği adaylığı ile Belediye Başkan adaylığını bıraktığı Batman’da adından söz ettiren Ahmet Çiftçi, bir kez daha Saadet Partisi’nden Batman Belediye Başkan adayı oldu. Bir dönem Batman’ın Beşiri ilçe Belediye Başkanlığını yapan Ahmet Çiftçi, hafta sonu Saadet Partisi’nin, Batman’ın belde Belediye Başkan adaylarıyla adaylığını duyurdu. SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, üç dönemdir Batman’da halkın beklenen hizmeti alamadığını belirterek, şöyle konuştu; “Altı ayda bir kaldırımlar yeniden sökülmüş, kırmızı parkeler siyaha dönüştürülmüş, yanlış imar ve çarpık kentleşmeye verilen ruhsatlarla Batman nefes alamaz bir kente bürünürken, yaz aylarında Batman’ın büyük bölümü susuzluktan kerbelaya dönüşmekte. Bu makus talih Batman’ın kaderi değil ve olamaz” dedi.


SP BELDELERDE ADAY GÖSTERDİ
Ahmet Çiftçi’yi Batman Belediye Başkan aday gösteren Saadet Partisi, ilçeler yerine 30 Mart seçimlerinde beldelerde aday göstermeyi tercih etti. Yücebağ’da Atilla Çetinkaya, Kayapınar’da İsmail Koruyan ve Balpınar’da da Mehmet Zeki Işık’la yerel seçimlere hazırlandıklarını ifade eden SP’li Fırat, şunları söyledi; “Bugün Türkiye’de olup bitenleri hepimiz takip ediyoruz. Her gün devletin bir kurumunda bir skandal ortaya çıkmakta. Rüşvet, yolsuzluk ve dolandırıcılık dosyaları havada uçuşmaktadır. Her kademede rüşvet ve yolsuzluk her tarafı bir kanser gibi sarmış. En yetkilisinden en alt kademesindeki personel de bu çamura bulaşmıştır.” SP İl Başkanı Fırat, Belediye Başkan adaylarını tanıttı ve seçime hazır olduklarını söyledi.  

Editör: TE Bilişim