**Pazar günü yapılacak seçimler için nefesler tutuldu. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı için seçmen iki pusulada tercihini yapacak. Batman genelinde 342 Bin 111 seçmen, 1.132 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemleri 08.00’de başlayıp, 17.00’de son bulacak.

BATMAN’IN SEÇMEN
SAYISI 342 BİN 111
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, yarın yapılacak. Nefeslerin tutulduğu seçimler öncesi İl Seçim Kurulu sandık kurulumunu tamamladı. Batman genelinde 342 Bin 111 seçmen, 1.132 sandıkta oy kullanacak. Kent merkezinde ise 257 Bin 182 seçmen sandık başına gidecek. İlçelerde en fazla seçmen ise Kozluk’ta. 34 Bin 386 seçmenin bulunduğu büyük ilçe Kozluk’tan sonra Sason’da da 17 bin 206 seçmen mevcut. Diğer ilçelerin seçmen sayısı ise şöyle; “Beşiri 16.955, Gercüş 12.155, Hasankeyf 4.247.” Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 8 Temmuz 2018 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

NASIL OY KULLANILACAK?
Seçimde seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak. Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak. Her iki pusulanında altında yer alan içi boş yuvarlak alana tercih edilen bölgeye mühür basılacak. Tercih işleminin ardından iki oy pusulası da tek zarfın içerisine konularak sandığa atılacak. Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor. Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy ‘ittifak ortak oyları’ sütununa yazılıyor. Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor. Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor. Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, ‘ittifak ortak oyları’ hanesine yazılıyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim