*Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. TPAO işçilerine seslenen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Veysel Kartal; “Tasarruf tedbirleri bahanesiyle fazla mesai ücretlerimiz ödenmiyor. Düşürüldüğü belirtilen mesai kotaları gerekçesiyle yaptığımız mesainin, döktüğümüz alın terinin karşılığı verilmiyor” dedi.

KARTAL; “FAZLA MESAİ
ÜCRETLERİMİZ ÖDENMİYOR”
Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Ankara, Adıyaman ve Trakya şubeleriyle birlikte eş zamanlı basın açıklaması yaptı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 1000 civarındaki işçi, mesai öncesinde TPAO giriş kapısında bir araya geldi. Bölge Müdürlüğü binasına kadar yürüyen işçilere seslenen Petrol-İş sendikası Şube Başkanı Veysel Kartal; “Karadeniz’de keşfedilen doğalgazda, Gabar’da çıkarılan kaliteli petrolde de Türkiye Petrolleri işçisinin emeği vardır. Gabar’da günlük üretimin 37 bin varile çıkarılmasında en büyük pay TPAO işçisinindir. Üretimde günlük 100 bin varil hedefine de yine işçinin emeği ile fedakarlığıyla ulaşılacağı bilinmelidir” diye konuştu.

“TPAO EMEKÇİSİ EMEĞİNİN
KARŞILIĞINI ALAMIYOR”
Şube Başkanı Kartal, TPAO emekçisinin emeğinin karşılığını alamamasının enerji politikalarında çelişki oluşturduğuna da dikkat çekti. Kartal; “Ücret seviyeleri, yapılan iş ve çalışma koşulları göz önüne alındığında diğer kamu kuruluşlarındaki düzeyin altında kalmıştır. Enflasyon artarken ve alım gücü hızla gerilerken, bu durum artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Kamuda uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri bahanesiyle fazla mesai ücretlerimiz ödenmiyor. Düşürüldüğü belirtilen mesai kotaları gerekçesiyle yaptığımız mesainin, döktüğümüz alınterinin karşılığı verilmiyor. 1 Ocak itibariyle de hayata geçirilen intibak çalışması ücretlerde beklentileri karşılamamıştır” dedi.

“TAŞERON EMEKÇİLERİNE KADRO VERİLMELİ”
TPAO’da taşeron ve servis şirketler aracılığıyla yürütülen çalışamlara da son verilmesinin gerektiğini söyleyen Şube Başkanı Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm taşeron emekçilerine ayrımsız kadro verilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz. Servis şirketler üzerinden yürütülen işlerde yaşanan ölümlü iş kazaları ortadadır. Ücret düzeylerinde düzeltme gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Emeğimizin karşılığının verilmesini ve mesai ödemelerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Taleplerimiz karşılanmaz, işçinin sesi duyulmaz ise hakkımızı almak için, yasal ve demokratik süreçleri işletmekten vazgeçmeyerek sürdüreceğiz.” 

Muhabir: NEZAHAT SÜMBÜL