Alo Tevşo’da sektör buluşması programı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Hulusi Şahin, Batman Park arsasının satışıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Vali Şahin; “6 Yıl önce dönemin Belediye yönetimi tarafından satılan aynı arsa 9 Milyon TL’ye satılmıştı. 9 Milyonu enflasyona vurduğunuzda bugünün 21 Milyonu ediyor. Eğer dolar kuruna vurulacaksa 44 Milyon ediyor. Biz ise 150 Milyon TL başlangıç fiyatıyla çıktık” dedi.

VALİ’DEN ‘SATIŞ’ AÇIKLAMASI
Batman Valisi ve Başkanvekili Hulusi Şahin, kentin gündemindeki Batman Park AVM’nin arsa satışıyla ilgili açıklamada bulundu. Sektör buluşması öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Vali Şahin; “Batman Park AVM arsası Belediye’ye ait. Bu arsanın satışıyla ilgili bir takım spekülasyonlar var. Batman Belediyesi bir kaynak arayışı içerisinde. Bunun sebebi de İluh deresi çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıdır. Hepinizin malumu Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Batman Belediyesi, çok büyük bir proje olan İluh deresi çevresinde kentsel dönüşüm yapıyor. Batman Belediyesi’nin de üzerine düşen görevler var. Bunun için de ciddi bir kaynak ihtiyacı var. Ya borçlanacağız ya da başka bir yerden kaynak bulacağız. Bunun arayışı için Batman Park AVM’nin bulunduğu Belediye’ye ait olan arsanın satışı yönünde bir çalışma içine girdik. Pek çok eleştiri aldık. Birinci eleştiri şu ‘burayı niye satıyorsunuz, satmayın’ diye. Peki bunu söyleyen çevreler daha önce buranın iki kere satışa çıkarıldığını ve 6 yıl önce satıldığını biliyorlar mı?” dedi.

“USULSÜZLÜK NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “HDP’li belediye tarafından bu satışın tamamlandığını, satış sonrası tapu devrinin dahi yapıldığını, sonra müfettişlerin tespitiyle ‘usulsüz’lük gerekçesiyle iptal edildiğini biliyor musunuz? İkinci gerekçe, ‘fiyat düşük’ deniliyor. 6 Yıl önce dönemin Belediye yönetimi tarafından satılan aynı arsa 9 Milyon TL’ye satılmıştı. 9 Milyonu enflasyona vurduğunuzda bugünün 21 Milyonu ediyor. Eğer dolar kuruna vurulacaksa 44 Milyon ediyor. Biz ise 150 Milyon TL başlangıç fiyatıyla çıktık. Herkese açık bir satış ilan ettik. Resmi Gazete’de ilan ettik. Yarın saat 10.00’da yapılacak. Tüm basın mensupları davetli ve canlı yayınlanacak. Dolayısıyla gönül ister ki satış rakamı 300 Milyonlara çıkar, halkımız faydalanır. 21 Milyona sattıkları arsayı biz 150 Milyona başlangıç fiyatıyla çıktık ve bu eleştiriliyor. Bunun iyi niyetli olmadığını belirtiyoruz. Ayrıca bu arsadan kira geliri elde ettiğimiz söyleniyor. Halbuki 29 yıllığına burası kiralanmış ve tüm kira peşin olarak alınmış. An itibariyle Batman Belediyesi’nin buradan geliri yok.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim