** Havaların ısınmasıyla birlikte Batman’da sezonun ilk ölümlü boğulma vakası, Batman Barajı havzasında meydana geldi. Silvan’dan Batman’ın Kozluk ilçesinde ‘Saklı Cennet’ olarak bilinen bölgede piknik yapan Görmez ailesinin 13 yaşındaki minik ferdi Semanur Görmez, girdiği sudan çıkamadı. Talihsiz çocuğun cansız bedenini Belediye Dalgıç ekiplerinin sudan çıkarırken, aile sinir krizleri geçirdi

YÜREK YAKAN VAKA
Havaların ısınmasıyla her yıl Batman ve yöresindeki akarsular ile baraj havzasında meydana gelen boğulma vakalarının bu sezon da yürek yaktı. Cumartesi günü sabah erken saatlerde Kozluk ilçesi yakınındaki Batman Barajı havasına yakın bölgede ‘Saklı Cennet’ olarak bilinen alanda Görmez ailesi piknik yaptı. İlerleyen saatlerde kuzeniyle birlikte çevrede kekik toplamak isteyen 13 yaşındaki Semanur Görmez, daha sonra baraj havzasında serinlemek istedi. Kuzeniyle birlikte suya giren Semunur bir anda akıntıya kapıldı. Kendisiyle yaşıt kuzeninin çabasına rağmen talihsiz Semanur akıntıdan kurtulamadı ve gözden kayboldu.

EKİPLER SAATLERCE ÇALIŞTI AMA…
Olayın Jandarma ekiplerine bildirilmesi sonrası baraj havzasında geniş çaplı araştırma başlatıldı. Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin araması sonuç vermeyince bölgeye Batman Belediyesi bünyesindeki dalgıç ekipleri intikal etti. Ekiplerin çalışması sonucu talihsiz Semanur’un cansız bedenine ulaşıldı. Çaresizce kızlarının sudan çıkarılmasını bekleyen Görmez ailesi, Semanur’un cenazesiyle karşılaşınca sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Öte yandan boğulma vakalarının yaşanmaması için yetkililer sık sık baraj havzasına ve akarsulara girmemesi konusunda uyarılarını yineledi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim