**Batman Barajı hattındaki yüksek gerilim direklerinden her ay ortalama 100 parçanın söküldüğünü belirten yüksek gerilim hattı yetkilileri: “Kış mevsiminde akıllı vidalar ile çapraz demir parçaların sökülmemesi için muhtarlardan da yardım istedik” dediler

HER AY PARÇALAR SÖKÜLÜYOR
TEİAŞ Batman Bölge Müdürlüğü, kış mevsimi öncesinde yüksek gerilim hattındaki direklerden akıllı vidalar ile çapraz parçaların sökülmemesi için muhtarlardan yardım istedi. Yüksek gerilim hattı yetkilileri, elektrik üretiminin yapıldığı Batman Barajı ile Bölge Müdürlüğü arasındaki yüksek gerilim hattındaki direkleri sürekli gözetim altında bulundurduklarını ifade ettiler. Güzergahtaki direklerden alınan parçaların özellikle traktörlerde kullanıldığına işaret eden yetkililer, şöyle devam etti: “Batman Barajı hattındaki direklerden ortalama her ay 100 akıllı vida ve çapraz demir parçaları sökülüp yerinden alınıyor. Direkler neredeyse düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Fırtına ve her hangi bir hortum olayında parçaları sökülen direkler düşebilir ve elektrik kesintilerine yol açar.”

“HEDEFİMİZ; KESİNTİSİZ KIŞ GEÇİRTMEK”
Yetkililer, şöyle devam etti: “Elektrik kesintilerini ortadan kaldıracak Batman-1TM’de yenileme çalışmaları devam ediyor. Özellikle hafta sonları vatandaşlar ile esnafların mağdur olmayacağı saatlerde elektrik kesintisi uygulanıyor. Amacımız Batman’da elektrik kesintilerini asgariye indirmektir. Üçüncü trafo merkezi için de havamania ve almayı planladığımız arsa sorununu aşmak istiyoruz. Batman’da elektrik kesintileri geçmiş yıllara göre oldukça azaldı. Kesintilerin yüzde 80’i azaldı. Özellikle kış mevsiminde yüksek gerilim direklerinden parçaların sökülmemesi için hem muhtarlardan destek istedik hem de jandarma mıntıkasında ilgili mercileri bilgilendirdik.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim