** Yatırımların masaya yatırıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları ve DSİ, bazı projeleri yağışlar nedeniyle ara verdi. Vali Azmi Çelik, yatırımcı kuruluşların projelerini hızlandırmasını istedi.

 

288 PROJEYE 3.6 MİLYAR

Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bazı yatırımcı kuruluşlar, yağışlar nedeniyle projelere mola verdiklerini söylediler. Amaçlarının yatırımcı kuruluşların faaliyetlerini gözden geçirmek olduğunu belirten Vali Çelik: “Batman’da 288 proje 3 Milyar 608 Milyon TL’ye tekabül ediyor. İkinci dönem için 722 Milyon 173 Bin TL harcandı. 2015 Yılı için 702 Milyon 134 Bin TL’den bu yılki ödenek miktarı 157 Milyon TL’dir. Yatırımların gerçekleşmesinde emek verenleri kutluyorum” dedi.

 

MEMUR-SEN TOKİ’YE SU

Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Ali Nasıroğlu, 2015 yılındaki projeleri arasında Memur-Sen TOKİ’nin içme suyuna kavuşturulacağını ifade etti. Şevket Başak köprülü kavşak ihale su hattının da gerçekleştirileceğini belirten Nasıroğlu: “Çamlıtepe, Bahçelievler, Cumhuriyet, Şirinevler ve Yeni mahalle ve Seyitler’de içme suyu şebekeleri yenilenecek” diye konuştu.

 

PATLAMA GAZ KAÇAĞINDAN

Dün Batman-Diyarbakır il sınırındaki Silvan baraj tünelinde yaşanan patlamaya dikkat çeken DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat: “Patlamanın yeraltındaki gaz kaçağından olduğunu tahmin ediyoruz. Patlamada yaralanan 5 kişinin sağlık durumu iyi” dedi. Kanat, şöyle devam etti: “Yağışlı havalar nedeniyle Batman Çayı ıslah projesinde aksamalar yaşanıyor. 21 Milyon TL’lik ödenekten bu yıl 5 Milyon’u harcanacak. Batman için önemli olan bu projenin fore kazık çalışmaları da sürüyor.”

 

ÇEVRE YOLUNDA UZLAŞMA

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç, Güney Raman çevre yolunda Yeniköy sakinleri ile arsa fiyat bedellerinde uzlaştıklarını söyledi. Güzergahtaki Balpınar ve Kuyubaşı köyü sakinleriyle de görüşeceklerini belirten Güç: “Batman kent merkezinde yaya geçişleri 15 gün içinde tamamlanacak. Dicle nehri üzerinde de en uzun köprünün bir bölümü bitirilecek. 400 Metre uzunluğundaki köprü tamamlanacak” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim