“BÖLGEDE PARTİMİZİ TOPARLAYACAĞIZ”
CHP, ülke genelindeki 37. Kongresini Batman’da gerçekleştirdi. Hafta sonu bir otelin konferans salonunda düzenlenen kongreye CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Bitlis, Kulp CHP teşkilat yöneticileri ve kalabalık partili topluluğu katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Hüseyin Yaşar, 80 delegenin oyunu alarak ikinci kez başkanlığa seçildi. Kongreye açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ise ülke gündemini değerlendirerek: “İnsanlarımıza demokrasi ve özgürlük vaat ettiler, insanların ne hale geldiğini görüyorsunuz. Cebimizdeki paranın bile bizim olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu yörede de partimizi toparlayacağız, insanlarımız samimiyet, ilgi ve birlik beraberlik istiyor. Bu başarıyı sağlamak zorundayız. Başarı birlik ve beraberliği sağlayamadığımız zaman görüyorsunuz, güneyimizde Irak ve Suriye vardı. Şimdi Amerika, Rusya var. Her ne kadar insanlarımızı bir birine düşürmeye çalışıyorlarsa da biz gönülden kan bağıyla birleşmişiz” dedi.

“PARTİMİZİN İLKELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
CHP Batman İl Başkanlığına yeniden seçilen Hüseyin Yaşar ise partisinin ilkeleri ışığında mücadele edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “CHP Batman teşkilatı olarak partimizin ilke ve değerlerinin ışığı altında bu onurlu mücadelemiz inşa edilmesi yolunda önemli bir kongremizi daha icra ettik. Adaletin, demokrasinin, emeğin, alın terinin ve özgürce yaşamasının mücadelesini veren biri olarak bundan sonra aynı mesuliyeti ve kararlıkla tüm arkadaşlarımızla devam etmeye devam edeceğiz. Bu salonda sadece bizler yokuz, ekonomik sıkıntıları çeken, gelecek kaygısı taşıyan ve yarınlarından umudunu kesen insanlarımızın da gözünün kulağının burada olduğunu biliyoruz.” Öte yandan Hüseyin Yaşar’ın başkanlığında CHP il yönetimi şu isimlerden oluştu: “Murat Alioğlu, Ayhan Arslan, Aydın Arslan, Abdulkerim Atlığ, Orhan Çam, Nihat Demir, Kemal Demir, Yaşar Demirhan, Hikmet Duruş, Enver Erdem, İhsan Erman, M. Sait Göymen, Seyfettin İnalcan, M. Şirin Kaplan, Çetin Kızılbulut, Bayram Kandemir, Ömer Özalp, Necibe Tekin, Serhat Uçar ve Mehmet Yaşar.”

“HER AKŞAM BİR KAHVEDE OLACAĞIM”
CHP’de güven tazeleyen Hüseyin Yaşar, Batman’da her akşam bir kahvehane ziyareti gerçekleştireceğini söyledi. İl yönetiminin yarısının değiştiğini ifade eden İl Başkanı Yaşar: “Bundan böyle yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte her akşam bir kahvehane ya da kafeye konuk olacağız. Vatandaşlarımızın ne sorunu varsa dinleyeceğiz. Batman’ın birikmiş sorunları var. Çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekeceğiz. Vatandaşlarımızın arasına karışıp sorunlarını dinleyeceğiz. İl kongremizde bizi yalnız bırakmayan Gaziantep Milletvekilimiz Bayram Yılmazkaya’ya, Bitlis İl Başkanı ve Kulp İlçe başkanı ile partililere teşekkür ediyorum. Güzel bir kongreyi daha geride bıraktık” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim