2020 PROJELERİNİ ANLATTI

Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, 2020 yılında yapılan çalışmalar ve projelerin son durumu hakkında Batman Çağdaş’a açıklama yaptı. Başkan Geylani, yılı yararlı bir şekilde sonlandırdıklarını ve Balpınar’da hizmet atağını daha da genişlettiklerini belirtti. Ortak aklı önemseyen bir yapıda projelere yön verdiklerine değinen Geylani; “2020 Yılında beldemizde girilmedik sokak ve mahalle bırakmadık” dedi. Balpınar’ın yeni mahalleleri olan ‘köy’ statüsündeki Zorköy ve Segirka’nın altyapı ve üst yapı gibi altyapı sorunlarına önem verdiklerine değinen Başkan Geylani; “Hedefimiz yeni yılda yeni mahallelerimizin altyapı ağırlıklı sorunlarını da çözüme kavuşturmaktır” diye konuştu.

“BALPINAR’DA HER ŞEY YOLUNDA”

Pandemiye rağmen hizmeti aksatmadıklarını belirten Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, şunları söyledi: “2021 Yılındaki projelerimizde büyük yol kat ettik. 2.200 Kilometre (gidiş-geliş) uzunluğundaki belde girişindeki cadde hem dubleye dönüştürüldü, hem de genişletildi. 7.5 Metre genişliğinde yolun stabilize, dolgu ve asfalt serim ile kaldırım çalışmaları 725 bin TL’ye mal oldu. Şeffaf bir şekilde kırımla yaptığımız belde yolu ömürlük oldu. Yine bu yol güzergahına 400 çınar fidesi toprakla buluşturuldu. Mezarlığa da 100 fide ekimi yapıldı. İlkokul binasından DDY raylarına kadar 1 kilometrelik yolun stabilize çalışmaları da tamamlandı. Beldemize bağlanan yeni mahallelere de kanalizasyon altyapı çalışmalarına 150 bin TL’lik harcama yapıldı. 50 metre içme suyu kuyusu yapıldı. 2000 tonluk su deposunun bakımı da gerçekleştirildi. Cadde ve sokaklarımız yaklaşık 21 bin metrekare parke taşıyla buluştu.”

“ARAÇ PARKIMIZI GÜÇLENDİRDİK”

Nüfusu 6000’e dayanan belde belediyesinde araç parkını da zenginleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Geylani: “Araç parkımızı da güçlendiriyoruz. Başkanlığa hizmet aracının yanı sıra 750 bin TL’lik kepçe, 2 adet traktör aldık. Ayrıca 210 bin TL değerinde yeni bir pikap satın alıyoruz. Hedefimiz, 2021 Yılında İtfaiye ile arazöz aracı almak. Belde nüfusumuz artıyor. Bu nedenle beldemizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yeni yollar, cadde ve sokaklar açıyoruz. Geçmişte günü kurtaran çalışmalar yapılıyordu. Biz kalıcı çözümler sağlamak adına bütün çalışmaları yapıyoruz. Belde girişindeki yol kanayan bir yaraydı. Bu cadde sürekli bozuluyordu. Yağışlı havalarda su altında kalıyordu. Biz, bu yola olduğu gibi diğer yollara da kalıcı çözüm bulduk. Beldemizin girişini kaliteli ve modern bir hale getirdik. Balpınar’da yollar ve sokaklar daha güvenli ve konforlu oldu” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim