Kış mevsiminin en değerli gıdaları arasında yer alan lahananın kilogramı 1.5 TL’ye kadar düştü. Çiftçi, nakliye fiyatları artınca ürünü tarlada bıraktı. Batman’ın Balpınar beldesindeki lahana tarlaları büyükbaş hayvanların otlağı oldu.

LAHANA ÜRETİCİSİ ZORDA
2 Yıldır pandemiye yenik düşen lahana tarlaları, bu yıl da koyun otlağına dönüştü. Kış mevsiminin değerli gıdaları arasında yer alan lahananın faydalı bir sebze olduğuna işaret eden çiftçiler, bu yıl da beklenilen satışları bulamadıklarını söyledi. Tarlada kilosu 1.5 TL, Sebze-Meyve Hali’nde ise 2 TL’den satılan lahananın bir kısmı tarlada kaldı. Batman’ın Balpınar beldesindeki lahana tarlaların bir kısmı büyük baş hayvanlara kalırken, bazı üreticiler artan yakıt nedeniyle nakliye bedelini ödeyemediklerini bildirdi.

“LAHANA YAPRAĞI YEM OLDU”
Hasat edilmeyen lahana tarlalarında kalan ürünü değerlendirmek amacıyla lahana tarlasında koyun otlatmaya başlayan bazı çiftçiler, şunları kaydettiler; “Bu yıl da lahanayı maalesef pandemi vurdu. Umduğumuz satışları bulamadık. Lahana kilosu sudan ucuz. Kilosunu sebze-meyve halinde ancak 1.5 TL’ye satıyoruz. Nakliye ücretleri artınca ürünü tarlada bıraktık. Toplanmayan lahana tarlaları büyük ve küçük baş hayvanların otlağına düştü.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim