**Komşu il Diyarbakır Havalimanı’nda Almanya’nın üç kentine direkt seferlere başlarken, Batman Havalimanı’ndan Antalya’ya seferler hala başlatılmadı.

BATMANLILARIN UÇUŞ EZİYETİ
Bölgenin en güvenli havalimanlarından olan Batman Havalimanı, uçuş güzergahlarında yerinde saymaya devam ediyor. Komşu il Diyarbakır’da Almanya’nın üç kentine direkt uçuşlar yaparken, turizm sezonun hareketlenmesiyle Batmanlıların beklediği Antalya’ya direkt seferler bir türlü gerçekleşmiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında direkt seferlerin olmadığı Batman Havalimanı’nda 2 yıldır beklenen Antalya’ya uçuşların yapılamaması Batmanlıları, Diyarbakır’a yönlendiriyor.

BİLET FİYATLARI EL YAKIYOR
Batman’daki sınırlı sayıdaki uçuşlar, bilet fiyatlarına da yansıyor. Batmanlı vatandaşların yanı sıra iş dünyası da turizm bölgelerine direkt uçuşların yapılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. Antalya’ya aktarmalı ya da Diyarbakır’dan gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar: “2 Yıldır Antalya’ya bir türlü direkt uçuşlar yapılamıyor. İzmir seferleri içinde aynı sorunlar vardı ama üç aydır İzmir’e seferler doluluğu yüksek şekilde yapılıyor. Ciddi bir yolcu trafiği olmasına rağmen Antalya seferleri başlatılmıyor. Yıllardır hem yüksek fiyatlı biletleri alıyoruz hem de Diyarbakır’a mahkum bırakılıyoruz” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim