**Batman Çağdaş’ın gündeme getirdiği ve kamuoyunda gündem olan THY’nin Batman-İstanbul seferlerine yönelik kararı, iptal edildi. 18 Temmuz’dan sonra düşürülmesi planlanan sefer sayıları Batman Havalimanı’na yeniden iade edildi

THY’DEN SEVİNDİREN KARAR
THY’nin 18 Temmuz’dan itibaren Batman-İstanbul sefer sayısı düşürme kararı, Batman kamuoyunun tepkisi sonrası iptal edildi. İlk olarak Batman Çağdaş’ın gündeme getirdiği ve yayınlarında geniş yer verdiği karara, Batman kamuoyu da destek vermişti. THY, Batman-İstanbul seferlerini 1’e indiren kararından vazgeçti. Batman Havalimanı’nda Batman-İstanbul seferleri önceden olduğu gibi haftanın her günü karşılıklı iki seferle devam edecek.

“DİĞER UÇUŞLAR DA İADE EDİLMELİ”
Batman Çağdaş’ın duyarlılığına teşekkür eden yüzlerce okur, THY’nin kararından vazgeçmesinin sevindirici olduğunu belirterek; “Yanlıştan dönülmesine sevindik. Ancak 630 Bin nüfusla Batman’a mevcut uçak seferleri yetmiyor. Ankara seferlerinin her gün yapılması ve yaz mevsiminde İzmir ile Antalya’ya da direkt seferlerin yapılmasını istiyoruz. Batman’ın potansiyeli ortada, hava yolu ulaşımında daha fazla mağdur edilmemeliyiz” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim