** Batman’ın Saadet Partili Sason ilçe Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ve Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan, resmen Ak Parti’ye katıldı. Belediye Başkanları ile Meclis üyelerinin formlarını dolduran Ak Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar: “Üç başkanımızın rozetlerini önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız, Ankara’da takacak” dedi.

SP’Lİ 3 BAŞKAN, AK PARTİ’DE
16 Nisan 2017 referandumu öncesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın Batman gezisinde Ak Parti’ye destek veren Saadet Partili üç belediye başkanı, resmen Ak Parti’ye katıldı. Ak Parti İl binasında düzenlenen programda Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan ile Belediye Meclis üyelerinin, ‘üyelik’ formlarını dolduran Ak Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar, katılım törenine katılan partililere teşekkür etti. Uçar, şöyle konuştu: “16 Nisan referandumu öncesinde partimize destek veren ve yanımızda olan üç belediye başkanımız bugün resmen partimize katıldı. Bir süredir üç başkanımızın partimize katılımı söz konusuydu. Önümüzdeki günlerde grup toplantımızda Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, Belediye Başkanlarının rozetini takacak. Hayırlı olsun.”

SASON’DAN 3 BİN KİŞİLİK KATILIM
Türkiye genelinde 5 Belediye’ye sahip Saadet Partisi’nde 3 başkanının Ak Parti’ye katılmasıyla partinin belediye sayısını da 2’ye düşürmüş oldu. Sason ilçesinde yaklaşık 3 bin kişilik kitle ile Ak Parti’ye katıldıklarını belirten Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar: “2014 Yerel seçimlerinde SP’den belediye başkanı seçildim. İlçemize hizmet etmek için mesai arkadaşlarımızla uğraş verdik. Yerel seçimlerin kısa bir süre öncesinde gerçekleşen 17-25 Aralık FETÖ kumpaslarına net tavır koyduk. Ardından gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledik. 15 Temmuz hain FETÖ örgütünün darbe girişimine karşı kitlemizle birlikte Cumhurbaşkanımız ve Ak Partimizin arkasında durduk. 16 Nisan referandumunda da tüm küresel güçlerin birleştiği, ülkemize ve liderimize saldırdığı ortamda referandum için ‘evet’ kararı aldık. Referandum sürecinde Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Batman mitinginde Ak Partimize fiilen katılım sağladık. Bugün üyelik kaydımızı yapıyoruz. Artık resmen partimiz çatısı altında ülkemize ve ilçemize hizmet edeceğiz” dedi.

BELDE BAŞKANLARI DA AK PARTİ’DE
Sason’un Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetin Kaya ve Gercüş Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan da Meclis üyeleriyle birlikte SP’den Ak Parti’ye geçti. Çetinkaya, şöyle konuştu: “16 Nisan referandumunda Ak Parti’ye katılacağımızı açıklamıştık. Bugün resmen partiye katılıyoruz. Beldede yaklaşık bin kişiyle Ak Parti’ye katılacağız. Katılım konusunda bize her türlü desteği veren Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi’ye teşekkür ediyoruz.” Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan da başkan olarak seçildiği Saadet Partisi’nden istifa edip, Ak Parti’ye katılmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Başkan Koruyan: “Günlerdir partiye katılmanın hazırlığı içerisindeydik. Bize kapılarını açan Ak Parti’ye güç katacağız” diye konuştu. Öte yandan konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çeken Ak Parti Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri, üyelik formlarını doldurdu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim