“EKSİKLİKLERİ BELİRLEDİK”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’dan oluşan heyet, dün sabah saatlerinde Batman Havalimanında karşılandı. Heyet, ilk ziyaretini Batman Valiliğine, ardından da Ak Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştirdi. Batman’daki ziyaretlerin ardından Hasankeyf Uygulama Otelinde Hasankeyf ile ilgili sunum düzenlendi. Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantı öncesi heyet adına açıklamada bulunan eski Bakan Prof. Dr. Veysel Erdoğlu: “Hasankeyf’teki eksiklikleri yerinde görmek için Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildik. Eksiklikleri belirledik, hepsini tamamlayacağız” dedi.

“TAŞINMA, DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”
Prof. Dr. Eroğlu, şöyle devam etti: “Hasankeyf’teki tarihi eserleri dünyada görülmeyen bir şekilde taşıdık. Bu teknoloji, dünyaya örnek oldu. Her inşaatta yüzde 99’u tamam olsa bile yüzde 1 eksiklik göze çarpar. Yer altı su sızmaları, yeşillendirme ihtiyacı gibi bir takım eksiklik var. Bunları yerinde görmek için buradayız. Bizden önce bir heyet gelmişti. Bayram dahi burada güzel çalışmalar yapan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Biz de bugün bu çalışmaları yerinde göreceğiz. Eksiklikler varsa onları da tamamlayacağız.”

“YEŞİLLENDİRME SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”
Barajın bölgeye hem ekonomik hem de medeniyet olarak büyük katkı sunacağına da değinen Eroğlu: “Hasankeyf, Türkiye’nin bir cazibe merkezi olacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Deniz ulaşımı da başlıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da Hasankeyf’in cazibe merkezi olması için yeni projeleri var. Ayrıca Hasankeyf’i yeşillendirmek için muazzam bir seferberlik başlatıyoruz. Dikimler kısmen başladı ama Eylül ve Ekim ayında da devam edecek. Burayı yemyeşil yapacağız. Küçük Saray ve çevresinde eksiklikler tamamlanacak. Belediye Başkanımız da burada, birlikte güzel çalışmalar yapacağız. Burayı cennetten bir köşe yapmaya kararlıyız Allah’ın izniyle. Cumhurbaşkanımızın talimatıdır, bunun için buradayız. Daha güzel bir Hasankeyf daha muhteşem bir Batman için el ele diyorum” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim