**Son aylarda petrol aramalarını artıran TPIC’te sondaj kulelerindeki iş kazalarının artması petrol emekçilerini tedirgin etti. Trakya Bölgesinde çalışan Batmanlı TPIC işçisi, iş kazasından hayatını kaybetti. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal; “Maalesef petrol iş kolunda ‘iş cinayetleri’ devam ediyor. Çalışma koşullarından kaynaklanan bu iş kazalarının artık son bulmasını istiyoruz” dedi.

“TPIC’TE ÇALIŞMA KOŞULLARI AĞIR”
Sondaj arama çalışmaları yapan TPIC’te, iş kazalarına yenilerinin eklenmesi Petrol-İş Sendikası Şubesi’nin tepkisine neden oldu. Trakya bölgesinde görev yapan Batmanlı TPIC işçisi Recep Aras, geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Veysel Kartal, TPIC’te çalışma koşullarından kaynaklanan iş kazalarının önüne geçilemediğini ifade etti. Kartal; “Geçen yıldan bu yana petrol emekçilerinden üç arkadaşımızı kaybettik. Son yıllarda bu iş cinayetlerinden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6’ya çıktı. Bu da bizi derinden üzüyor. Uzun süreli çalışma koşullarından güvensiz çalışmaya kadar koşulların oldukça ağır  olduğu TPIC’te iş kazalarının önüne geçilemiyor. Çünkü bu iş kolunda çalışmalar çok ağır” diye konuştu.

“SORUNLARI TAŞIYACAK MERCİ BULAMIYORUZ”
Şube Başkanı Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu iş kolunda ne yazık ki sendikaya geçiş süresi uzatılıyor. TPIC, çalışanların sendikalı olmaması için diretiyor. Sendikanın örgütlü yapısının olmadığı TPIC’te iş kazalarının çoğu da gizli tutuluyor. Bu iş kazaları aynı zamanda çalışan petrol emekçileri üzerinde de travma etkisi yaratıyor. TPIC yetkililerine sesleniyoruz; bir an önce iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini artırın. Uzun çalışma süreleri de düşürülmeli ve düşük ücretlerinin de düzeltilmesi kaçınılmazdır. Eğer örgütlü bir sendika ve işyeri temsilciliği oluşturulmuş olsa, bu sıkıntılar da tamamen ortadan kalkacak. Böyle giderse iş cinayetleri devam edecek. Genç emekçi kardeşlerimizi kaybetmek istemiyoruz.”  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim