**Bir süre önce kurulan Batman merkezli Sahipsiz Hayvanlar Derneği, çalışmalarını kentin dört bir yanına kaydırdı. Çağdaş’ı ziyaret eden dernek yöneticileri, hedeflerinin topluma hayvan sevgisini aşılamak olduğunu açıkladı.

“HAYVAN SEVGİSİ OKULLARDA
DERS OLARAK VERİLMELİ”
Sahipsiz Hayvanlar Derneği (SAHADER) yöneticileri Nimetullah Durmaz, Veysi Mercimekçi, Buket Oruç ve gönüllü destekçi Veteriner Hekim Onur Kılıç,  Batman Çağdaş’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Hedeflerinin Batman’da hayvan sevgisini aşılamak olduğunu belirten Dernek Başkan Yardımcısı Nimetullah Durmaz: “Yapacağımız çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Hayvanların doğal yaşamından kopartılmamasını istiyoruz. Ne yazık ki toplumda sık olarak ‘hayvanların barınaklara gönderilmesi’ne yönelik yaklaşımlar bizleri üzüyor. Hayvanları bir yere hapsetmek doğru değil. Bu, çok yanlış bir yaklaşım. Dernek olarak Milli Eğitim nezdinde okullarda eğitim seminerleri ve Bakanlık nezdinde de topluma hayvan sevgisinin aşılanması için ‘Hayvancılık ve Hayvan Sevgisi’ dersinin müfredata alınması için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

“AYDA 4-5 TON ATIK ULAŞTIRIYORUZ”
SAHADER Genel Sekreteri Veysi Mercimekçi ise Batman’daki esnafların duyarlılığıyla her ay 4-5 ton civarındaki atığı sahipsiz hayvanlara ulaştırdıklarını söyledi. Mercimekçi, şöyle devam etti: “Genel Merkezi Batman’da bulunan ve Genel Başkanlığını Menekşe Baday’ın yaptığı derneğimiz önümüzdeki süreçte farklı illerde temsilcilik açacak. Hayvanların doğal yaşamlarından koparılmaması ve sahipsiz, yardıma muhtaç hayvanlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Başta ilimiz olmak üzere tüm şehirlerde hayvanlara yönelik sevgiyi-ilgiyi arttırmayı hedefliyoruz. Yaklaşık bir yıldır farklı noktalardaki sahipsiz hayvanlara yönelik besleme yapıyoruz. Esnaflarımızın desteğiyle atıkları hayvanlara ulaştırıyoruz. Hayvanların insanlardan kaçmadığı ve hayvanlara taş atılmadığı bir şehir kimliği oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda toplumun tüm kesimlerinden duyarlılık bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim