*Batman’da kaybolmaya yüz tutan meslek arasında yer alan hattatlar, tilkiden bıkanların adresi oldu. Batman’ın köy ve mezralarındaki tilki istilasına hattatlar çözüm buldu.

TİLKİ BU KAPANA KISTIRILACAK

Batman'ın köy ve mezralarında tilkilerin, kümes hayvanlarına dadanması üzerine kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında bulunan ‘hattat’lar çözümü buldu. 50 Yıldır hattatlık mesleği sürdüren 61 yaşındaki Mustafa Akar, tilkiden bıkan çiftçiler için ‘tilki tuzağı’ kapanı imalatına başladıklarını söyledi. Tilkilere ürettikleri kapanla çözüm bulmaya çalışan hattatlar, “Son dönemlerde Batman’ın köylerinin yanı sıra ücra mahallelerdeki kümeslerde tilki istilası yaşanıyor. Tilkiler için yaptığımız özel kapanlar çiftçilerin ilgisini çekiyor” dediler.

TİLKİYE HATTAT ÇÖZÜMÜ

 Batman’ın merkez köylerini yanı sıra ücra mahallelerde de kümes hayvancılığı yapan vatandaşlardan sipariş aldıklarını ifade eden Akar, şunları kaydetti; “Kümes hayvancılığı yapan özellikle çiftçiler tilkiler için tuzak kapan istiyor. Batman’ın çevresindeki dağlarda çok sayıda tilki var ve bunlar aç kalınca köy ve mezarların kümeslerine dadanıyor. İki çeşit kapan imalatı yapıyoruz. Bir kapan tilki kafasını tutup hareketsiz hale getiriyor, diğer kapan ise ‘Setli tuzak’tan oluşuyor. Son dönemlerde tilkilerden bıkan kümes hayvan besicilerinin adresi olduk. 400 Lira veren tilkiyi kapana sıkıştırabilecek.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim