**Doğumundan bu yana vücudundaki yaralar nedeniyle hayatı kararan 12 Yaşındaki Batmanlı Berfin Savgat, Kamu Hastaneler Birliği’nin girişimleriyle Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

 

** Berfin’in tedavisine başlayan Bölge Devlet Hastanesi Cildiye uzmanı Derya Yayla: “Hastanın kronik bir rahatsızlığı var. Tedaviye başladık. Bir hafta süreyle Berfin’i gözlem altında tutacağız” dedi.

 

BERFİN İÇİN UMUT
Batman Çağdaş’ın, geçen Pazartesi günü manşete taşıdığı ‘Berfin’in dramı’ haberinin ardından Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği, girişimlerde bulundu. Bakanlığın girişimlerinin ardından Batman Kamu Hastaneler Birliği de Savgat ailesine ulaşarak, küçük Berfin’in tedavisi için devreye girdi. Tedaviye başlanmasıyla Savgat ailesi adeta bayram yaptı. Bölge Devlet Hastanesi cildiye polikliniğinde tedavi altına alınan Berfin Savgat’a ilk müdahale yapıldı. Bölge Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Derya Yayla, hastanın deri biyopsisinin alındığını söyledi.

 

“STRES, HASTALIĞI TETİKLİYOR”

Berfin’in tedavisine başlandığını belirten Dr. Yayla: “İlk dermatolojik muayenede ndrodematit denilen hastalık düşünülmüş olup deri biyopsisi alındı. Ayrıca rutin kan tetkikleri istendi. Hastalık stres ile alevlendiği için psikiyatrist görüşüne de başvuruldu. Topikal merhemler ve kaşıntı haplarıyla tedaviye başlandı. Hasta ortalama bir hafta süreyle gözlem altında tutulacak. Hastalık, stres ve kaşıma ile alevlendiği için kronik bir hastalık olup, belirli aralıklarla doktor kontrolü gerekmektedir. Bu tür vakalara daha önce de rastladık. Tedavi edilmeyecek bir hastalık değil” dedi. Öte yandan Berfin’in annesi Menice Savgat, hastane yöneticilerine teşekkür ederek: “Kızımın tedavisine başlanmasına çok sevindik. İnşallah sağlığına kavuşur. Tedavi konusunda bize yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.”



Editör: TE Bilişim