** Su dalış ekibi, Dicle nehrinde Türk bayrağı açtı. Etkinliklere katılan Vali Hulusi Şahin: “Pandemi nedeniyle bu yıl Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizin biçimi değişti. Sosyal mesafeli ve açık havada etkinlikler yapıyoruz” dedi.

HASANKEYF’TE RENKLİ ETKİNLİKLER
Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli gösterilerle geçti. Kaya tırmanışı, kanyon, su dalışı ve bisiklet turu gibi bir dizi etkinlik tarih gölgesinde yapıldı. Vali Hulusi Şahin, Hasankeyf Kaymakamı Öztürk, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin de katıldığı etkinliklere Batman, Diyarbakır, Mardin ve Bingöl’deki su altı dalış ekibi ile bisikletçiler katıldı. İlçe sakinlerinin de ilgiyle izledikleri etkinlikte konuşan Vali Hulusi Şahin, “Pandemi nedeniyle bu yıl Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizin biçimi değişti. Daha sosyal mesafeli, daha açık havada etkinlikler yapıyoruz. Bunun için de en uygun pist, en uygun mekan Hasankeyf. Güzel bir hava, çok önemli bir tarihi mekan” diye konuştu.

DİCLE NEHRİNDE BAYRAK AÇTILAR
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Hasankeyf’te Triking mekanı olarak da arkadaşlarımız çalıştı. Şimdi bu triking güzergahını hep birlikte test edeceğiz. Diğer sportif etkinliklerine de nezaret edeceğiz. Kaya tırmanışı, Kano yarışı, Su dalışı gibi sportif etkinliklerimiz var. Onları da yol güzergahına göreceğiz.”  Batman’ın yanı sıra Diyarbakır, Mardin ve Bingöl’den gelen Su dalış ekibi, Dicle nehrinde Bayrak ile birlikte Hasankeyf yazılı pankartı açtı. Etkinlikleri izleyen yöneticiler ile vatandaşlar, su dalış ekibini alkışladı. Bisikletçilerin de tarih gölgesinde pedal çevirdikleri Hasankeyf’teki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Vali Şahin ve beraberindeki bazı yöneticiler, tekne ile Hasankeyf’in tarihi kalesine yolculuk yaptı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim