*Büyük oğlunu Talasemi (Akdeniz Anemisi) hastalığına kurban veren Batman Talasemiler Derneği Başkanı Meledin Yıldırım: “27 Yaşındaki oğlum da hastalığın pençesinde. Kayıtlarımızda Batman’da 300 talasemili çocuk var. Talasemili çocuklar ilgi ve destek bekliyor” dedi.

KAYITLI 300 TALASEMİLİ VAR
‘Kan’ hastalığı olarak bilinen talasemiye (akdeniz anemisi) yakalanan 300 çocuk ‘8 Mayıs Dünya Talasemi günü’nde ilgi bekliyor. 2002 Yılında Batman Talasemililer Derneği’ni kuran Meledin Yıldırım’ın da iki çocuğundan biri talasemi sonucu yaşamını yitirdi, diğer çocuğu da yaşama tutunmanın mücadelesini veriyor. Batman kent merkezinde kayıtlı 300 talasemilinin olduğunu belirten Dernek Başkanı Yıldırım: “Hastaların ayda iki ünite kan ihtiyaçları, kan bankasından karşılanıyor. Şu ana kadar 25 hastaya ilik nakli yapıldı. Bu nakillerle 25 kişi sağlığına kavuştu” diye konuştu.

BÜYÜK OĞLUNU KAYBETTİ,
İKİNCİSİ DE HASTALIĞIN PENÇESİNDE
6 Çocuk babası Yıldırım, 33 yaşındaki büyük oğlu Mehmet’i geçen yılın Nisan ayında hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. İkinci oğlu 27 yaşındaki Mehmet Şirin’in de talasemi pençesinde olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, şöyle devam etti; “Akdeniz anemisi hastalığına yakalananların tedavisi oldukça güçtür. Nakil, zor bir tedavi uygulaması olduğundan dar gelirliler bazı sorunlarla karşılaşıyor. Aylarca tedavi olmayı bekleyen aileler var. Büyük çocuğumu hastane hastane gezdirdim ama hastalıktan kurtulamadı. Şimdi de ikinci çocuğumun bu hastalığa yenik düşmemesi için var gücümle uğraşıyorum.”

GÜNLERİNDE İLGİ BEKLİYORLAR
Yarın hatırlanacak olan talasemililerin sürekli ilgiye ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Batman Talasemiler Derneği Başkanı Meledin Yıldırım: “Bölge Devlet Hastanesi bünyesindeki kan bankasından ihtiyaçları karşılanan talasemililerin üç günü geçecek kanı almamaları gerekiyor. Aksi takdirde bekletilmiş kan ters etki yapar. 8 Mart Dünya Talasemililer gününde ilgi bekleyen çocuklara dernek olarak moral günü düzenlemek istiyoruz. Vali sayın Azmi Çelik’in desteğiyle talasemili çocukları Antalya’daki Akdeniz, Ankara’daki Hacettepe ve İstanbul’daki Koşuyolu Hastanesi’ne tedavi için götürebiliyoruz. Hayırseverlerin talasemili çocukları unutmamalarını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim