**Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi, İdlib şehitleri için Atatürk parkında Mevlid ve anma programı gerçekleştirdi. Duygulu anların yaşandığı programda konuşan Vali Hulusi Şahin: “Yeri geldiğinde bir değil, bin gideriz. Ama bayrağımızı indirtmeyiz, ezanımızı dindirtmeyiz” dedi.

**Anmaya katılan İdlib’te şehit düşen Sasonlu asker Cuma Bağatur’un babası Mehmet Bağatur: “Allah, devletimize zarar vermesin. Eğer devlet isterse ben, bir ağabeyim, kardeşlerim, 5 çocuğum ve 3 Bin kişilik Şigo aşiretiyle cephede savaşmaya hazırız” diye konuştu.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ ANONS EDİLDİ
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi’nin Atatürk parkında düzenlediği Mevlid ve anma programına il yöneticileri, kurum müdürleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Programda Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileri İdlib şehitlerinin isimlerinin yazdığı tişörtleri giydi. Şehit askerlerin isimleri anons edildiğinde öğrenciler ‘Burada’ diye yanıt verdi. Programda ilk sözü alan Sasonlu şehit Cuma Bağatur’un babası Mehmet Bağatur: “Allah devletimize zeval vermesin. Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. Eğer devlet isterse ben, bir ağabeyim, kardeşlerim, 5 çocuğum ve 3 Bin kişilik Şigo aşiretiyle cephede savaşmaya hazırız. Hangi cephe olursa olsun canı gönülden hepimiz gitmeye hazırız. Türkiye Cumhuriyeti için ölmeye hazırız” dedi.

VALİ: “BİR DEĞİL, BİN GİDERİZ”
Daha sonra anmaya katılanlara hitap eden Vali Hulusi Şahin ise şöyle konuştu: “En güzel sözü şehit babası Mehmet amcamız söyledi. Hepimizin bu millete canı feda. Yeri geldiğinde bir değil, bin gideriz. Ama bayrağımızı indirtmeyiz, ezanımızı dindirtmeyiz. Bu toprakların bir santimetrekaresini kimseye böldürtmeyiz. Bizim Suriye’deki varlığımızın sebebi de budur, vatan savunmasıdır. Biz on binlerce kilometre uzaklıktan gelmedik. Rusya orada, Amerika orada, dünyanın birçok coğrafyasından savaşçılar var Suriye coğrafyasında. Eğer biz İdlib’deki mücadeleyi yapmazsak korkulur ki ileride bu mücadeleyi Diyarbakır’da, Batman’da, Maraş’ta yapmak zorunda kalacağız. O yüzden Türk ordusu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için çalışıyor, macera aramıyor. Zannediyorlar ki şehit sayısı artınca Türkiye devleti politika değiştirir. Hayır, tam tersi bizim intikam duygusunu alevlendirir ve gazabımız da çok daha feci olur.” Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar ise; “Suriye’de ne işimiz var diyenlere bir şehit çocuğu olarak cevap vermek istiyorum; Türkiye 83 milyon insandan 783 bin kilometre kare topraktan ibaret değildir. Biz ecdadımızın yaşadığı bütün coğrafyalarda özlem ve dualarla beklenenleriz. Biz zalimlere fırsat bırakmayacak kadar cesur bir milletiz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim