**Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri, 23 kişilik silahlı suç örgütünü 6 aylık takip sonucu çökertti. Basın toplantısında konuşan Vali Hulusi Şahin; “Silahlı suç örgütünün başta uyuşturucu madde temin etme ve ticaret yapmaktan gasptan tehdide, yağma-şantaj kadar pek çok suçun içinde olduğunu tespit ettik. 23 Kişiye işlem yapıldı. Bu şebeke aynı zamanda yasaklı pitbull cinsi köpekleri de silah olarak kullanıyormuş” dedi.

6 AYLIK TEKNİK TAKİP
Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, aylardır yaptığı çalışmayla Batman’da silahlı suç örgütünü çökertti. Batman Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısına Vali Hulusi Şahin ve Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç katıldı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şahin; “Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğümüz bir süre önce uyuşturucu madde satıcılarına yönelik bir çalışma yapmıştı. Yapılan çalışmada uyuşturucu madde satan grup aslında sadece uyuşturucu madde satmadığı daha büyük çaplı bir suç örgütü olduğunu tespit ettiler. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz soruşturmayı derinleştirdiler ve bir süredir bu silahlı suç örgütü üzerinde çalışıyorlardı. Ekiplerimiz dün büyük çaplı bir operasyon yaptı. Bu operasyon sonucu tam 23 şüpheliyle ilgili işlem yaptı. Bunların 7’si daha önce başka suçlardan cezaevindeydi. Kalan 14 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldılar” dedi.

EL YAPIMI BOMBALAR, SİLAHLAR VE
ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU YAKALANDI
Operasyonunun detaylarını anlatan Vali Şahin, şöyle devam etti; “Bu silahlı suç örgütü başta uyuşturucu madde temin etme-ticaret yapmak üzere gasptan tehdide, yağma ve şantaj kadar pek çok suçun içinde olduğunu tespit ettik. Özellikle el yapımı bomba kullanmak suretiyle genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak, kasten yaralama, kişi hürriyetinden yoksun bırakma gibi pek çok suçun içinde olduklarını belirledik. Operasyonlarda üç adet parça tesirli el yapımı bomba, çok sayıda el yapımı bomba yapımında kullanılan kimyasal madde ve elektronik devre ekipmanları bulduk. Bunun yanında 13 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda kesici-delici alet, çok sayıda mermi, 72 parça satışa hazır metamfetamin maddesi, 9 parça sentetik uyuşturucu maddesi, 3 parça esrar, 77 adet uyuşturucu hap ve 4 adet uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi ele geçirildi. Bunları nasıl kullandıklarını nasıl sattıklarını kendi çektikleri videolarla beraber el koyarak tespit ettik. Bu titiz ve başarılı operasyonu yapan Emniyet Müdürümüz şahsında tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Böylece Batman’ı daha güvenli hale getirmek için, uyuşturucu madde kullanımını ortadan kaldırmak için vermiş olduğumuz amansız mücadele belli bir safhaya daha gelmiş oldu. Batman’ı daha güvenli hale getirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”



“PİTBULLAR SİLAH OLARAK KULLANILIYOR”
Operasyonda pitbul cinsi köpeklerin de bulunduğunu kaydeden Vali Şahin; “Bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Konu Batman gündeminde istismar edilmişti. Yine bir uyuşturucu operasyonu sırasında pitbull cinsi bir köpeği operasyon sırasında ekiplerimizin üzerine salmak suretiyle bir eylem yapmışlardı. Ama o durum kamuoyuna sanki sokaktan geçen bir vatandaşın yapmış olduğu basit bir durummuş gibi sunuldu. Öyle değildi, bu çeteler aynı zamanda bu yasaklı cins hayvanları bir silah olarak da kullanıyor. Bu operasyonda da yasaklı cins yine bu bölgede, suç örgütünün ininde bulundu. Pitbull cinsi hayvanları bir silah gibi kullanıyorlar” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI OLABİLİR”
Soruşturmanın derinleştirildiğini de kaydeden Batman Valisi Şahin; “Suç örgütünün terör örgütüyle de bağlantısı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle suç örgütünün liderinin kardeşinin bir süre örgütte kaldığını daha sonra örgütten ayrıldıktan sonra şehre döndüğünü ve örgüt üyeliğinden bir süre tutuklu kaldığını biliyoruz. Bu husustaki soruşturmamız da derinleşerek devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim