** Sıkıyönetim şartları ile sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını istediklerini belirten Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Azizk Turay; “Müzakare şartları oluşturulup acil bir şekilde Abdullah Öcalan’la görüşmelerin başlatılmasını istiyoruz” dedi.
“ÜLKE İSTİKRARSIZLAŞTIRILIYOR”
Batman Emek ve Demokrasi Platformu’nun önceki akşam Atatürk parkında düzenlediği kitlesel basın açıklamasına STK temsilcileri ilgi gösterdi. Bazı eski İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu basın açıklamasında; “Cizre’ye sessiz kalma”, “Jı Cızire re be deng nemine”, “Cizre’yi nefessiz bırakma”, “Cizre, Amedtir” yazılı dövizler de taşındı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Aziz Turay, son operasyonlarla ülkenin istikrarsızlaştırmaya çalışıldığını ifade etti. Bölgede yayılan çatışmalar, ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla sıkıyönetim dönemlerinin  durumuna geldiğini belirten Turay; “Varto, Silvan, Yüksekova, Bismil, Sur ve en son bir haftadır devam eden Cizre’deki sokağa çıkma yasağı bilançosunda 20 sivil vatandaşın katledilmesiyle hala bütün şiddetiyle devam ediyor” diye konuştu.
“CİZRE’DE VAHİM ŞEYLER GİZLENİLİYOR”
Eş Başkan Turay, şöyle devam etti; “Cizre’ye müdahale etmek isteyen insan hakları örgütleri, siyasi parti Eşbaşkan, Milletvekilleri ve STK temsilcilerinin ilçeye girişi engelleniyor. Devletin Cizre’ye girişleri engellemekteki ısrarı, bizlere orada daha vahim şeylerin gizlenmeye çalışıldığı şüphesini düşündürmektedir. Bütün bunların yanında ülkenin metropollerinde HDP’ye yönelik aynı gün içinde bir merkezden yönetildiği çok belli olan organize saldırıların genel merkezlerde dahil olmak üzere il ve ilçe binaların içinde çalışanlarıyla birlikte yakılmaya çalışılması ile yeni Madımakların yaratılmaya çalışıldığını göstermektedir.”
“MÜZAKARE ŞARTLARI OLUŞTURULMALI”
Yaşanan provokasyonların bir an önce son bulmasını isteyen Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Turay; “Sıkı yönetim şartlarının ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, müzakere şartlarının oluşturularak acil bir şekilde Abdullah Öcalan ile görüşmelerin tekrar başlatılmasını talep ediyoruz” dedi. Yaygın medyanın kör ve sağırı oynamasıyla Cizre’de yaşananları görmezden geldiğini de anımsatan Turay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bütün bunlar yaşanırken, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın açıklamaları ise durumun çok büyütülmemesi gereken münferit bir olaymış gibi basite indirmesi kabul edilebilir bir tepki değildir.”

Editör: TE Bilişim