** Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, Silvan’da yaşanan çatışmalara dikkat çekerek: “Silvan halkı perişan halde” dedi.

 

 

“NE YAPILMAK İSTENİYOR”
Mazlum-Der Batman Şubesi, sokağa çıkma yasağının 12. gününe girdiği Silvan’daki ablukanın kalkması gerektiğini açıkladı. Şube Başkanı Hasan Argünağa, yazılı açıklamasında; “Silvan’daki sokağa çıkma yasağı aralıksız 11. gününe girmiştir. İlçede bu 11 gün zarfında çıkan silahlı çatışmalarda çok sayıda vatandaş ve güvenlik görevlisi yaşamını yitirmiş, halkımız perişan olmuştur.

Adaletin tesis edilerek onlarca yıldır çok canlar yakmış bir sorunun barışçıl yollarla çözüleceğine dair umutların yükseldiği bir süreçten, yeniden çatışmaların başladığı bir sürece gerilemenin bedeli; her geçen gün daha acı bir hâl alıyor. Başta can güvenliği olmak üzere, en temel insan haklarının ihlal edildiği günlerden geçiyoruz” denildi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLMELİ”
Açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi: “Çatışmalı ortamın sebep olduğu sonuçlar nedeniyle örgütün çatışmaları sivil alanlara taşımaktan vazgeçmesini, Silvan’da 11 gündür sürdürülen sokağa çıkma yasağı ve ablukanın hemen kaldırılmasını, Toplum olarak karşı karşıya kaldığımız sorunun, merkezine askeri güvenlik uygulamalarını alan stratejiler ile bugüne kadar çözülemediğini; bu tür bir yönelimin sadece şiddet sarmalını derinleştirdiğini, siyasal zemini giderek daraltırken güvenlik bürokrasisinin egemenliğini pekiştirdiğini hatırlatıyoruz. Temel hak ve özgürlükler temelinde toplumun barış beklentilerini karşılamak üzere sürdürülebilir bir siyasi diyalog ve müzakere sürecinin, hatalardan doğru dersler çıkarılarak bu kez daha sağlıklı şekilde yeniden başlatılmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim