** Halkların Demokratik Partisi Batman il teşkilatı, ‘dayanışma’ yemeğinde esnaf ve iş insanlarıyla bir araya geldi. HDP Siirt Milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Ezidi aday üzerinden partilerini eleştirenlere; “Bu kardeşimiz bize Selahattin Eyyubi’nin ve Şengal’in hatırasıdır” dedi.

 

SEÇİM KAMPANYASI TAM HIZ

HDP Batman İl Örgütü, kentteki esnaf ve iş insanlarıyla bir düğün salonunda düzenlenen ‘dayanışma’ yemeğiyle bir araya geldi. Dayanışma yemeğine HDP Eş Genel Sözcüsü Sabahat Tuncel, Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Batman Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Hasan Yağız, HDP Siirt Milletvekili adayı Kadri Yıldırım, Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, belediye meclis üyeleri, il-ilçe yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. Programda ilk sözü alan Eşbaşkan Sabri Özdemir, güçlü çalışmalarla halkların önüne konulan barajları yıkacaklarını söyledi. Özdemir, şöyle devam etti: “Başkan Apo’ya olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama en azından bu seçimleri en başarılı bir şekilde geçerek bunu hafifletebiliriz. Bizim barajı aşmamız demek düşüncesinin bile uykusunu kaçırdığı Erdoğan’a Kürtlere karşı yaptıklarından dolayı verilecek en büyük cevap olacak.”

 

“LİNÇ KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR”

Daha sonra söz alan HDP Siirt Milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ise HDP Batman 1. Sıra adayı Ezidi Ali Atalan üzerinden linç kampanyası başlatıldığına dikkat çekti. Yıldırım: “Ey Ankara’daki sultanlar, siz hem ‘Selahattin Eyyübi’ diyorsunuz, hem de Eyyubi’nin Êzidîlere verdiği özerkliği görmezden geliyorsunuz. Bir de utanmadan Eyyubi ile Demirtaş üzerinden milletimizi ve halkımızı kandırmaya çalışıyorsunuz. Selahattin Eyyubi Êzidîlere özerklik tanıdı, siz ise desteklediğiniz barbarlar yolu ile Şengal’deki bu Êzidîleri katliama uğratıyorsunuz. Bu açıdan Batman’daki muhafazakar halkımız üzerinden bizim buradaki Êzidî bir adayımız üzerinden linç kampanyası başlatarak halkı kışkırtmaya çalışıyorsunuz. Ben diyorum ki bu kardeşimizin ne dini açıdan ne de mezhebi açıdan hiçbir sakıncası yok. Bu kardeşimiz bize Selahattin Eyyubi’nin ve Şengal’in hatırasıdır. Sunilere sahip çıktığımız kadar buna arkadaşımıza da sahip çıkmak dini bir vazifedir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim