**Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Bulvarı ve Gülistan Caddesi’nin projeleri ile Turgut Özal Bulvarı 3.etap çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı. Şehrin dokusunu değiştirmeye yönelik projelerle Batman’ın çehresini değiştireceklerini belirten Aksoy: “Caddelerin zemini beton asfalt olacak” dedi.

“GÜZERGAHLAR DAHA YEŞİL OLACAK”
Proje Etüd Müdürü Cengiz Canpolat ile Park ve Bahçeler Müdürü Talat Kaçmaz’ın katıldığı basın toplantısında şehrin kalbi konumundaki bulvar ve caddelerin düzenleme projelerini basınla paylaşan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Güzergahlar daha yeşil görünüme kavuşacak” dedi. Turgut Özal Bulvarı ‘3. Etap vizyon projesi’ kapsamındaki güzergahta bulunan 97 ağacın fidanlık alanına taşınacağını belirten Başkan Vekili Aksoy: “Bu mevcut ağaçlar görsel ömürlerini doldurmuş ve çoğunluğu rehabilite olmayacak durumda. Akasya ve mazı ağaçları yumrulaşmış, tamamen böcek yuvası haline getirilmiştir. Yerlerine çınar ağırlıklı ağaçlar ekilecek” diye konuştu.

CANPOLAT, PROJELERİ ANLATTI
Proje Etüd Müdürü Cengiz Canpolat ise Atatürk Bulvarı yol kaldırım ve trafik düzenleme çalışmasının 50 metre genişliğinde olacağına dikkat çekti. 2750 metre uzunluğundaki bulvarın Turgut Özal bulvarıyla birlileştirileceğini kaydeden Canpolat: “9 Bin 500 metre uzunluğundaki Turgut Özal Bulvarında bazalt ve doğal karolardan oluşacak malzeme kullanılacak. Bisiklet yolları kaldırım içine alınıp güvenli haline getirilecek. Yürüyüş yollarında engelli vatandaşların kullanımına elverişli hale getirilecek. Trafik akışını kolaylaştırmak amacıyla otopark alanları da oluşturuldu. Birinci cadde gündüzleri trafiğe kapatılacak. Tek yönlü araç parkları oluşturulan Cumhuriyet Meydanında 700’e yakın ağaç dikilecek” dedi.

“GÜLİSTAN CADDESİ YENİLENECEK”
Gülistan caddesindeki projenin hatlarını da açıklayan Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gülistan caddesinin alt-üst yapısı yenilenecek. Kente yaraşır meydan, bulvar ve cadde düzenlemesi ile ilgili de Çarşı merkezi cazibe merkezine dönüştürülecek. Gelecek yıl işyerlerinin cephelerinin yenilenme çalışmalarına da start verilecek. Klimaların özel dekoratif kafese alınmasını planlıyoruz.” Belediye Başkanı Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İstanbul Nişantaşı gibi Gülistan caddesinin de şık bir projeye kavuşturulacağını söyledi. 2017 tarihinde projelerinin sözleşme tarihinin biteceğini belirten Canpolat: “Bu çalışmalar 29 Ekim’de bitirilecek bir şekilde planlandı. Bayram alışverişi nedeniyle esnafın isteği üzerine çalışmaların bir bölümü bayram tatili sonrasına bırakıldı” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim