SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Batman Emniyet Müdürlüğü’nde 2 yıldır çarşı ve mahalle bekçiliği yapan 30 yaşındaki Abdürrezzak Kanat, önceki akşam hırsızlık olayı şüphelilerini polis memuru arkadaşıyla yakalamaya çalıştıkları sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen evli ve üç çocuk babası Kanat kurtarılamamıştı. Şehit düşen çarşı ve mahalle bekçisi Abdürrezzak Kanat için Batman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Siirt Valisi Osman Hacı Bektaşoğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başkaya, Belediye Başkanları, il yöneticileri, bazı siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile Emniyet Mensuplarının katıldığı törende Kanat ailesini Batman Valisi Hulusi Şahin ve Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç teselli etti.

KIRAÇ; “BAŞARILI BİR İSİMDİ”
Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, 15 Şubat 2019 tarihinde Batman Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlayan Abdürrezzak Kanat’ın, görev anlayışı ve duruşuyla öne çıktığını ifade ederek şunları kaydetti; “Suç işleyen bir şebeke elemanlarını almaya çalıştıklarında çıkan olayda yararlanan arkadaşımızı hastaneye kaldırdık. Hastanede vefat etti. İki yıldır buradayım. Batman’da hiçbir arkadaşımızın başına bir şey gelmeden gitmeyi planlıyordum. Devletimiz için çok şehit verdik, gazilerimiz oldu. Yine şehitlerimiz olacak, gazilerimiz olacak. Aileye sabır, milletimize de başsağlığı diliyorum.”

ŞAHİN; “SUÇ ŞEBEKELERİYLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Törende konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, Emniyet teşkilatının suç ve suçlularla yönelik amansız mücadele verdiğini belirtti. Vali Şahin, şunları söyledi; “Başta terör örgütleri olmak üzere suç şebekelerine karşı güvenlik görevlilerimiz her türlü fedakarlığı gösteriyor. Vatandaşın can ve mal güvenliği için canları pahasına görevlerini yapıyorlar. Dün akşam da teşkilatımız kanın son damlasına kadar görevlerinin başındaydı. Suç şebekeleri bizi yolumuzdan döndüremez. Vatandaşların can ve mal güvenliği için mücadele devam edeceğiz. Ruhu şad olsun, vatan sağ olsun.” Batman İl Müftüsü Nihat Kök’ün duasının ardından şehit Kanat’ın cenazesi Terece camisine gözyaşlarıyla uğurlandı.

Editör: TE Bilişim