**BDP’nin Batman, İlçe ve belde Belediye Başkan, Eşbaşkan adayları projeler ile hedeflerini basınla paylaştı. BDP PM üyesi Nezir Gülcan, 10 Ocak’ta BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılacağı etkinlikle seçim startını vereceklerini söyledi.

ADAYLAR HUZURDAYDI

Batman, İlçe ve belde Belediye Başkan adaylarıyla bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partisi İl teşkilatı, adaylarını bir kez daha tanıttı. BDP PM üyesi Nezir Gülcan ve BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay’ın da katıldığı toplantı Mado’da yapıldı. Milletvekili Ayla Akat Ata ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel’in programları nedeniyle katılmadığı toplantıya BDP’li tüm belediye başkan adayları katıldı. BDP Parti Meclis üyesi Nezir Gülcan, üç aydır seçim hazırlıkları içinde olduklarını söyledi. Gülcan: “10 Ocak’ta Eş Genel Başkanımızın Batman’a yapacağı geziyle resmen seçimin startını vereceğiz” dedi.


RAYLI SİSTEM, BU KOŞULLARDA UYGUN DEĞİL”

BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir, seçim kampanyasında uçuk projelerden uzak kalacaklarını ifade etti. Kısa ve uzun vadeli projelerin de olacağına dikkat çeken Özdemir: “Hedefimiz yeni dönemde çıtayı daha da yüksek tutmak. Raylı sisteme yönelik projeyle ilgili geniş bir çalışma yaptım. Batman’da en azından günde 100 bin kişilik bir yolcu kapasitesiyle raylı sistemin çalışması gerekiyor. Batman’da bu sistem mevcut koşullarda uygun değil. Biz boş vaatlerde bulunmak istemiyoruz” dedi.

ADINA SAHTE HESAPLAR AÇILDI

BDP’li Belediye Başkan adayı Özdemir, son günlerde sosyal medyada adına sahte hesapların açıldığını da belirten Özdemir, şöyle devam etti: “Şu ana kadar adıma bir yığın hesap açılmış. Sadece facebook sayfam var. Twitter hesapları bana ait değil. Ak Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen’e de buradan başarı diliyorum. Sosyal medyadan uzak biriyim.”




SEÇİM STARTI 10 OCAK’TA
Batman, İlçe ve belde Belediye Başkan adaylarıyla bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partisi İl teşkilatı, adaylarını bir kez daha tanıttı. BDP PM üyesi Nezir Gülcan ve BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay’ın da katıldığı toplantı Mado’da yapıldı. Milletvekili Ayla Akat Ata ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel’in programları nedeniyle katılmadığı toplantıya BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir-Eşbaşkan Gülistan Akel, Kozluk Belediye Başkan adayı Raşit Haşimi-Eşbaşkan Rahşan Çarboğa, Gercüş Belediye Başkan adayı Abdulkerim Kaya-Eşbaşkan Zeynep Oduncu, Beşiri Başkan adayı Mustafa Öztürk, Hasankeyf Başkan adayı Murat Tekin, Bekirhan Belediye Başkan adayı Selahattin Bulat, Balpınar Belediye Başkan adayı Ejder Sarıgöl ve İkiköprü belde Belediye Başkan adayı Osman Karabulut katıldı. İl Başkanı Serdar Atalay, adaylarının tamamen kesinleştiğini ifade ederek; “Bir-iki yerde eksik olan Eşbaşkan adaylarımızı da netleştireceğiz. Partimiz seçim süreci dışında bir şey düşünmüyor” dedi.




10 OCAK’TA DEMİRTAŞ GELECEK
BDP Parti Meclis üyesi Nezir Gülcan, üç aydır seçim hazırlıkları içinde olduklarını söyledi. İl, ilçe ve belde Belediye Başkan ile Eş Başkan adaylarının tamamının kesinlik kazandığını söyleyen Gülcan, sözlerini şöyle sürdürdü; “10 Ocak’ta Eş Genel Başkanımızın Batman’a yapacağı geziyle resmen seçimin startını vereceğiz. Batman ve köylerinde kimseyi dışarıda bırakmamak üzere tanınan aileler ve aşiretler olmak üzere herkese ama herkese gideceğiz. Amacımız, tüm halkımızı BDP çatısı altında toplamak. ‘Kentimizi kendimiz yöneteceğiz’ parolasıyla seçime bir referandumla hazırlanacağız. Türkiye’deki demokrasiyi biz güçlendireceğiz. 20 gündür paralel devletten söz ediliyorsa bunun nedeni yerleşik çağdaş demokrasinin olmayışıdır. Öcalan’ın bir yıldır başlattığı manifestosunu hayata geçirmek için ortak paydada çalışmaktan başka bir alternatifimiz yok.”



“KAPISINA GİTMEYECEĞİMİZ SEÇMEN KALMAYACAK”
PM üyesi Gülcan, şöyle devam etti; “Önümüzdeki seçimlerde kapısına gitmeyeceğimiz seçmen bırakmayacağız. Herkese ama herkese gideceğiz, destek isteyeceğiz.10 Ocak’ta sayın Demirtaş’ın Batman’a yapacağı ziyaretle seçim kampanyamızı resmen başlatacağız. Yerel yönetimlerde Eşbaşkanların görevi ile Başkanların görevi eşittir. Bu modeli uygulayan tek parti de Barış ve Demokrasi Partisi’dir.”
İL KONGRESİ NİSAN’DA
BDP İl teşkilatı ile merkez ilçede bazı yöneticilerin görevlerinden istifa edip yerel yönetimdeki bazı görevlere talipli olmasına üzerine seçim sonrasında il teşkilatında da görev değişikliğinin olacağına işaret eden Gülcan, “Büyük olasılıkla Batman BDP il kongresi Nisan ya da Mayıs ayında yapılacak. Artık seçim modundayız. Seçim çalışmaları için bir komisyon görev yapacak. Nisan ya da Mayıs ayında da Batman il teşkilatının kongresini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Akel;
“İluh dururken şatafatlı projelerden söz etmeyeceğiz”
Halen Batman Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren BDP Eş Başkan adayı Gülistan Akel, kentin kanayan yarası konumundaki İluh deresinin sorunu çözmeden projelerden söz etmeyeceklerini söyledi. Akel; “İluh gibi önemli bir sorun dururken, raylı sistem başta olmak üzere şatafatlı projeleri konuşmak doğru olmaz. Siz kadın özgürlüğünün yerele yansıması ve ekolojik yaşam vb. gibi sorunları çözmeden projelerden söz etmeyeceğiz. Tüm alanlarda kadının rengini yansıtacak olan partimizin hedeflediği projelerle uğraşacağız” dedi.

“BATMAN’IN YÜZDE 60’I YOKSUL”

Batman’ın yüzde 60’lık kesiminin yoksul olduğuna işaret eden Eş Başkan Akel; “Batman savaştan etkilenen bir şehir. Zorunlu göçün beraberinde getirdiği sorunların farkındayız. Batman’ın birçok semtinde 18. Madde oturmuş değil. Üç dönemin biriktirdiği taşların üzerine yeni dönemde de yeni taşların bırakılması için çaba göstereceğiz. Halkla bir araya gelip yapacağımız projeleri paylaşacağız. Kısacası sorunlara çözüm getirmenin gayretinde olacağız” diye konuştu. 



ÇARBOĞA; “KOZLUK KADININ İLÇESİ OLACAK”
BDP İl Eş Başkanlığı görevinden Kozluk Belediyesi Eş Başkanlığına aday gösterilen Rahşan Çarboğa, Kozluk’ta hedeflerinin kadının rengi yerel yönetime yansıtmak olduğunu ifade etti. Çarboğa; “Projeleri hayata geçirmek için her şeyden önce mahalle toplantıları düzenleyip halkın görüşünü alacağız. Batman’ın en bü
yük ilçesi olan Kozluk’ta kadının rengini ciddi bir şekilde yerel yönetime yansıtacağız. Eşit şartlarda rekabet vereceğiz. Yaşam alanlarını artıracağız. Kısacası Kozluk kadın ilçesi olacak” diye konuştu. 



HAŞİMİ; “FARKLILIKLAR BİZE RENK KATAR”
Kozluk Belediye Başkanlık görevini sürdüren ve yeni dönemde de BDP’nin Belediye Başkan adayı açıklanan Raşit Haşimi, Eş Başkan sisteminin bu kez ilçeye renk katac
ağına inandığını söyledi. Haşimi, şöyle konuştu; “Kadını en iyi kadınlar anlayabilir. Biz onlar gibi elbette düşünemeyiz. Yerel yönetimde kadın temsil oranının artması sevindiricidir. Bu da yaşama gerçek bir paylaşım getirecek. BDP’de yüzde 50 kadın kotasının olması sevindiricidir. Biz farklılıklardan yanayız.”

“EŞ BAŞKANLIK DAHA
FAZLA HİZMET DEMEKTİR”
BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, Eş Başkanlık sisteminin daha fazla hizmet getirme koşulu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu; “Eş Başkanlık modeli ortak kararların alınmasında önemli bir etkendir. Eş Başkanlıkta yetki kargaşası olmaz.” Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel’de Eş Başkanlık sisteminde beş kişilik kurulun oluşacağını anımsatarak; “Kuruldan çıkacak karara herkes uymak zorundadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim