*İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile Belediye Başkanlarının, yatırım proje bedelleri bütçelerinde hassasiyetle üzerinde durulmasını isteyen Vali Hulusi Şahin, “Son dönemlerde emtia fiyatlarında oynaklık var. Zor bir süreçteyiz, dikkatli olun” dedi.

PROJELER MASAYA YATIRILDI

2022’nin ‘2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu’ toplantısında Batman’daki yatırımlar masaya yatırıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Vali Hulusi Şahin başkanlığındaki toplantıya, İl yöneticileri, Kaymakam, Belediye Başkanları ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve Belediye Başkan yardımcıları katıldı. Yatırım projeleri hakkında açıklama yapan Vali Hulusi Şahin, “İlimizde 16 kuruluşa ait 134 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam proje tutarı 6 milyar 788 milyon 410 bin TL’dir. Bu projeler için önceki yıllar harcamaları da dahil olmak üzere 2022 yılı 2. dönem itibariyle 1 milyar 592 milyon 999 bin TL harcama yapılmıştır. 2022 yılında ayrılan ödenek tutarı 1 milyar 668 milyon 007 bin TL’dir. Bu ödeneğin 539 milyon 813 bin TL’si harcanmıştır. Yapılan harcamaya göre proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 27,74, fiziki gerçekleşme oranı ise % 26,74’tür” diye konuştu.

35 PROJE İHALE AŞAMASINDA

Projelerin genel durumuna değinen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; “16 Kuruluşa ait toplam 134 projeden, 10 tanesinin tamamlandı. 76 Proje devam ediyor. 35 Proje ise ihale aşamasında. 13 Projeye ise henüz başlanılmadı. Projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

VALİ ŞAHİN’DEN UYARI

Son dönemlerde yükselen emtia fiyatlarına da dikkat çeken Vali Şahin, “Yatırımcı kuruluşlar ile Belediye’lerin proje bedellerini ve bütçelerini, artan fiyatlara göre ayarlaması gerekiyor. Zor bir sürece girdik. İhalelere giren firmalar işe yanaşmayabilir. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim