*Esnafın içinde bulunduğu son durumu TESK Genel Başkanlığı’nda iki gün sürecek toplantıda dile getireceklerini belirten Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan; “Pandemi en çok esnafı etkiledi. Esnafımızın bu süreçte karşılaştığı sorunları anlatacağız. Esnafın daha çok hibe desteklerinden yararlandırılmasını istiyoruz” dedi.

“ESNAFA ACİL DESTEK ŞART”
TESK’in Ankara’da düzenlediği Esnaf Oda Birlik Başkanları toplantısına katılan Batman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Salih Kaplan, esnafın beklentilerini toplantıda dile getireceklerini söyledi. İki gün sürecek toplantıda esnafın son durumunu masaya yatıracaklarını ifade eden Birlik Başkanı Kaplan: “Kısıtlama döneminde en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkarlar yaşadı. Pandemiden en çok etkilenen esnafa acil destek şart. İşyeri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personele nakdi yardım ile hibe desteği artırılmalı” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUNU ESNAF YAŞIYOR”
Kaplan şöyle devam etti: “1000 Liralık hibe ödenmeye başlandı. Değerlendirmeler devam ediyor. Kira yardımının yanı sıra elektrik, su ve doğalgaz giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafa yardım yapılmalı. TESK Genel Başkanlığı’nın, başkentte düzenlediği toplantıda esnafımızın bu süreçte karşılaştığı sorunları konuşacağız. Pandemi’nin en çok etkilediği esnafın daha çok hibe desteğinden yararlandırılmasını istiyoruz. Biriken kiralardan ötürü esnaf endişeli.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim