*Türkiye genelindeki Organize ve Sanayi Bölgelerindeki doğalgaz ve elektrik kesintilerini göz önünde bulunduran Batman OSB’deki tekstilciler siparişleri yetiştirebilmek için jeneratör bulmanın çabasında olduğunu belirten Batman Tekstilciler ve Sanayiciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, “Elimizdeki siparişleri yetiştirmek için jeneratör alıyoruz. Jeneratöre de en azından 15 bin TL’lik yakıt gerek” diyor.

KESİNTLERE JENERATÖRLÜ TEDBİR

Türkiye genelinde tüm Organize Sanayi Bölgeleri’nde en az üç gün olmak üzere elektrik ve doğalgaz kesintisi uygulamasının, bu gece yarısından başlayacak olmasını göz önünde bulunduran Batman OSB’de tekstil ağırlıklı firmalar, jeneratörle çözüm bulmaya çalışıyor. Batman OSB’de lokomotif sektörlerden olan tekstil atölyelerinin kesinti uygulamasından sıkıntı yaşacağını belirten TEKSİAD Batman Başkanı Mehmet Ali Öztürk, “Batman OSB’deki firmaların çoğu hazır giyimi ihracata gönderiyor. Bu kesintiler ister istemez giyim ihracatını etkileyecek. Umuyoruz, kesinti uygulaması bu haftayla sınırlı olur” dedi.

“JENERATÖRE YÜKLÜ YAKIT GEREK”

Tekstil firmalarının ellerindeki siparişleri yetiştirmek için jeneratör ile yakıt aldıklarını belirten Başkan Öztürk, şunları kaydetti; “OSB’deki tekstil firmaları ihracat hedefini artırdığı bu dönemde hem doğalgaz hem de elektrik kısıntısı sektörümüzü zorda bırakacak. Siparişleri zamanında yetiştirmek için jeneratör satın alıyoruz. Jeneratöre de en azından 15 bin TL civarında yakın almamız gerekiyor. Bu da tekstilcilere ayrı bir fatura çıkaracaktır. OSB’lerde aydınlatma ve ısınma amaçlı kullanılabilecek enerji çekimine izin verildi. Limiti aşanlara TEİAŞ cezai yaptırım uygulayacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim