DESTEK AÇIKLAMALARI PEŞ PEŞE

Yaygın basında bir gazetenin Batman Valisi Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, hakkındaki asılsız haberlere Batman’daki Oda ve bazı Dernek Başkanları’ndan tepki yağdı. STK Temsilcilerinin ortak açıklamasında; “Valimiz sayın Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın yanındayız” mesajı verildi. Asılsız haberin yaygın basında bir gazetede çıkmasının ardından Batman’daki Oda ve Dernek Başkanlarından peş peşe açıklamalar yağdı.

AYDİŞ: “VALİMİZ ŞAHİN’İ RAHAT BIRAKSINLAR”

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş: “Batman’da göreve başladığı günden beri enerjisini şehrimize harcayan değerli bir Valimiz var. Önyargılı bir kesim artık o’nu rahat bıraksın. Genç Valimiz sayın Şahin, bir çok alanda Batman’a yeni projeler kazandırmanın gayreti içindeyken, böyle küçük şeylere zaman ayırmaya gerek yok. Valimiz ile Emniyet Müdürümüze yapılan bu asılsız haberleri kınıyoruz” dedi.

ODA VE KOOPERATİF BAŞKANLARDAN TEPKİ

Batman Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Göymen ile minibüs hattı Kooperatif Başkanları da yaygın basında bir gazetenin Vali Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’a yönelik asılsız haberi kınadı. Başkan Göymen ile Minibüs hattı Kooperatif Başkanları’nın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “İki yöneticimizle ilgili çıkan asılsız haberleri şiddetle kınıyoruz. Valimiz sayın Şahin ile Emniyet Müdürümüz sayın Kıraç’ın ilimiz için yaptıkları başarılı çalışmalar göz önündeyken ve şehir adına önemli proje adımları atılırken, iftiraya yönelik bu haberleri yapanları kınadığımızı açıklıyoruz.”

KAPLAN: “YÖNETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Batman Kuyumcular Başkanı Şehmus Kaplan, Vali Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın yanında olduklarını söyledi. Vali Şahin ile Emniyet Müdürü Kıraç’ın örnek çalışmalarının Batmanlılar tarafından takdir edildiğini ifade eden Başkan Kaplan, şunları kaydetti: “Batman’ın mütevazi, dürüst ve çalışkan iki değerli yöneticisine yapılanları kabullenmiyoruz ve bu yalan haberi ortaya atanlara da tepkiliyiz. İki yöneticimizin yanındayız. Batman’da güzel şeyler olurken, asılsız haberlerle gündemi değiştirmek isteyenlere ‘yeter’ artık diyoruz. İki yöneticimizi rahat bırakın.”

MALKOÇ: “YANLI BASIN İSTEMİYORUZ”

Batman Trabzonsporlular Taraftar Dernek Başkanları Nedim Malkoç, Necmi Malkoç ve Ercan Ersoy, yaygın basındaki bazı gazeteleri objektif haberciliğe davet etti. Başkanların açıklamasında; “Valimiz sayın Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç ile ilgili bir gazetede çıkan asılsız haber bizi son derece üzmüştür. Bundan böyle biz tarafsız haber yapan basın kuruluşlarının yanında olacağız. Yanlı ve asılsız haber yapan gazetelerin de karşısında olacağız” denildi.

EKİNCİ: “ASILSIZ HABERLERE KİMSENİN HAKKI YOK”

Batman Valisi Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile ilgili asılsız haberlere bir tepki de tanınan ünlü terzilerden Sedat Ekinci’den geldi. Batman’da göreve başladıkları günden beri Vali Şahin ile Emniyet Müdürü Kıraç’ın örnek çalışmalarının kentte konuşulduğuna işaret eden Ekinci, şunları söyledi: “Batman’da adlarından başarıyla söz eden iki yöneticimizin Pandemi döneminde kurallara ne kadar hassasiyet gösterdikleri ortadayken, yanlı haber yapanlara doğrusu söyleyecek bir söz bulamıyoruz. Batman’ın başarılı Valisi ile Emniyet Müdürü’ne yapılan asılsız haberi yapanları kınıyoruz. Batman’da güzel çalışmalar konuşulurken, böyle asılsız haber yapanların amacını da biliyoruz. Şehrimizin artık böyle yalan haberle yaygın basında gündeme gelmesine şiddetle karşıyız.”

Editör: TE Bilişim