**Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkan Yardımcısı Sertip Özdemir, İstanbul’daki seçimin ardından soluğu aldığı Midyat-Cizre arasındaki yol güzergahının ölüm yolculuğunu andırdığını belirtti ve ekledi; “Daha önce çok şey gördüm ama bu kez başka şeylerin farkına vardım.”
“MAKAMSAL SIFATLAR ETKİSİZ VE ÖNEMSİZ”
8 Gün süreyle sokağa çıkma yasağının yaşandığı Cizre’ye geçen hafta gitmek isteyen Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkan Yardımcısı Sertip Özdemir, Midyat-Cizre yol güzergahında karşılaştığı manzaraları anlattı. Özdemir; “Makamsal sıfatların bazı zamanlarda ve bazı yerlerde ne kadar etkisiz ve önemsiz olduğunu anladım. Bu yaşadığımız zaman içerisinde ölümün sadece cansız olmadığını, canlı ölümün de olduğunu anladım. 44 Yaşındayım. Yani sıkıyönetim dönemi çocuğuyum. Daha önce çok şey gördüm ama o yol güzergahında başka şeylerin farkına vardım ve anladım” dedi.
“HERKES İDİL’DEYDİ”
Midyat-Cizre yolunda karşılaştığı manzaralar karşısında Cizre’ye gitmek isteyen kitlenin kararlılığına da değinen Özdemir, şöyle konuştu; “Güçlükle ulaştığımız İdil’deki Öğretmenevi’nde ilk gözüme çarpan simalar Batman Milletvekili Ali Atalan ve Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım’dı. Gazdan etkilenip gözyaşları içinde kalan anaları, babaları, genç kardeşleri ve çocukları gördüm ama daha önce böyle birşey görmemiştim. Orada gördüğüm tüm kitle ve HDP’li Milletvekilleri dahil durumu ve fiziki görüntüsü çok faklıydı. 40'a yakın Milletvekili, 2 Bakan 2 Eş Genel Başkan ve yüzlerce seçilmiş Eşbelediye Başkanları il ve ilçe Eş Başkanları, il ve Belediye Meclis üyeleri, STK başkanları ve yöneticileri ile binlerce kitle İdil’de, Cizre bekleyişindeydi.”  

Editör: TE Bilişim