** 2015 Newroz’una ‘merhaba’ diyen Batman, şenliklere hazır. Otogar bitişiğindeki 60 dönümlük alana sağlık ve gençlik çadırları kuruldu. Şenlik gün boyu sürecek.

 

ŞENLİK GÜNÜ

Batman 2015 Newroz’unu iki gün öncesinden kutluyor. Batman Newroz Tertip Komitesi, Newroz alanını gelin gibi süsledi. HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, Petrol-İş, Eğitim-Sen, Genel-İş, Tüm-Bel-Sen, MÇP, SES, Minibüsçüler Odası ve TMMOB temsilcilerinin oluşturduğu Tertip Komitesi, 60 dönümlük alanda sağlık, gençlik ve kayıp çocuklar için çadır kurulduğunu açıkladı. Seyyar lavabolarının da kurulduğu alanda etkinlikler 10.00’da başlayacak, 17.00’de sona erecek.

 

SÜRPRİZ SANATÇILAR KATILACAK

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da katılacağı şenliklerde Koma Zerdeşte Kal, Berfin, Mamodova, Koma Şilten Azadi, Koma Grave Roje, Serhad ile sürpriz sanatçılar sahne alacak. Alana 2 ton odun getirdiklerini belirten Tertip Komitesi üyeleri: “Alanda kesinlikle lastik yakılmayacak” dediler.

 

TRABZON’DAN ZIRHLI ARAÇLAR

Newroz öncesi önlemlerin alındığı Batman’da Trabzon’dan özel harekata ait 61 plakalı zırhlı araçların da kentin merkezi caddelerinde turlamaları dikkat çekti. Trabzon plakalı zırhlı araçların, Batman’daki araçlara oranla hasarsız olması gözden kaçmadı.

 

EŞBAŞKANLARIN MESAJI

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel de Newroz bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Eşbaşkanlar: “Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı sürecin en önemli tarihi zirveleridir Newrozlar. O açıdan 2015 Newroz’unda da çözüm için, özgürlük için, barış için yine Newroz alanında bir arada olacağız. Büyük bir coşku, büyük bir özlemle özgürlüğü haykıracağız” dediler. Bu arada Batman ilçelerinde ilk Newroz şenliği, Gercüş’te kutlandı. Kutlamalar, yarın Beşiri ve Kozluk’ta, Pazar günü ise Sason’da yapılacak.

Editör: TE Bilişim