**Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Batman'a yerleşen sığınmacılara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Kurban Bayramı nedeniyle 300 TL nakdi yardımında izdiham oluştu.

1500 KİŞİYE YARDIM
Yaklaşık 1500 kişinin kayıt yaptırdığı yardımı alabilmek için sığınmacılar, İl Göç İdaresi Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı Göç İdaresi’nde güvenlik görevlileri, sığınmacıları yatıştırmaya çalıştı. Batman'da yaşayan Suriyeli sığınmacılara Kurban Bayramı nedeniyle 300'er TL nakdi yardım yapılacağının açıklanmasının ardından yardım alabilmek için 1500 kişi kayıt yaptırdı. AFAD'a kayıt yaptıranların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılacak para yardımının dağıtımına Göç İdaresi İl Müdürlüğü'nde başlandı. Aile başına verilecek para yardımını almak için Suriyeli sığınmacılar uzun kuyruk oluşturdu. Bu arada para yardımından yararlanmak için Suriyelerinin yanı sıra kente yaşayan bazı dar gelirlilerin de kuyruklara girdiği görüldü.

TARTIŞMALAR YAŞANDI
Kadınlar ve erkekler ayrı ayrı sıralarda saatlerce bekledi. Erkeklerin beklediği sırada zaman zaman sıra nedeniyle izdiham ve tartışmalar yaşandı. Görevliler, yaşanan izdihamlar nedeniyle sık sık uyarılarda bulunup, para yardımının kayıt yaptıran herkese verileceğini söyleyip sığınmacıları sakinleştirdi.Yetkililer, para yardımının ilk etapta kayıt yaptıran 1500 aileye verileceğini belirterek, yardım dağıtımının bayram sonrasında da süreceğini kaydetti. Daha sonra ise diğer kayıt yaptıran sığınmacılara da yardım yapılacağı açıklandı. Adreslerini güncelleştirmeyen bazı sığınmacılar, Nüfus Müdürlüğü’nden aldıkları belge ile yardım talebinde bulundu.

Editör: TE Bilişim