**Batman Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında imzalanan ‘İş Birliği’ protokolü ile 10 yıl boyunca karşılıklı öğrenci kabul programları düzenlenecek

ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Batman Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında ‘Mühendislik’ alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine ilişkin bir protokol imzalandı. Protokolün imzaları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanli tarafından atıldı. İmza törenine Türkiye'nin Azerbaycan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Cahit Bağcı’da katıldı. Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği alanında imzalanan uluslararası ortak program, öğrenci girişi, müfredat, sınav ve değerlendirme, devam, izin, azami süreler, mezuniyet şartları, akademik başarısızlık, verilecek diplomalar, eğitim ücretleri ve programla ilgili diğer konulara ilişkin hükümleri kapsıyor.

HER YIL 30 ÖĞRENCİ KABÜL EDİLECEK
Protokol ile birlikte eğitim programları, çalıştaylar ve seminerler gibi organizasyonunun değiş tokuş edilmesi, fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji sektörü, sürdürülebilir çevre, enerji bağımlılığı, enerji fiyatları konularında ortak araştırma ve yayın yapma imkanı sağlanacak. Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği alanında lisans düzeyinde uluslararası ortak eğitim ve öğretim programı tesisine ilişkin esas ve usulleri kapsayan protokolle programa her sene 15 öğrenci Batman Üniversitesinden, 15 öğrenci Neft Üniversitesinden olmak üzere toplam 30 öğrenci kabul edilecek. Protokol, 10 akademik yıl boyunca devam edecek. İmza töreninde konuşan Rektör Demir, böylesine önemli bir protokole imza atmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim